Yaptığı bir dizi yönetim yanlışlarının ardından görevden alınan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın yerine atanan Berk Mersinli henüz yönetimini bile kuramadan parti içi çekişmelerin tam ortasına düştü.

Genel Merkez'in, dört aday arasından il başkanlığı görevini verdiği Berk Mersinli aradan geçen 16 gün sonunda yönetim kadrosunu hala oluşturamadı. Merakla beklenen yönetim listesinin kimlerden oluşacağı sır gibi saklanırken, AK Parti'nin eski meclis üyesi bir ismin sosyal medya platformu Facebook'ta paylaştığı sitem dolu sözler, partinin içten içe kutuplaştığının ve dağıldığının göstergesi oldu.

AK Parti'de durulmayan sular bu kez de Berk Mersinli'nin kuracağı yönetim kadrosu ile dalgalandı.

İddiaya göre, il yönetiminde yer almak isteyen partililerden müracaat yapması istendi. Yüzlerce kişinin talip olduğu görev için ‘kapasite değerlendirmesi' yapıldı.

İşte o paylaşımda; hangi yönetici sıfatıyla, hangi kriterler gözetilerek yapıldığı açıklanmayan kapasite değerlendirmesinde müracaat sahiplerine "Biz seni il yöneticisi olacak kapasitede görmüyoruz" şeklinde geri dönüş yapıldığı iddia edildi.

AK Parti kadrolarında uzun yıllar görev yapan ve parti tarafından verilen önemli görevlerde bulunan paylaşım sahibi, bu iddiası ile kafaları karıştırdı. İl yöneticisi olmak isteyen partililerden önce müracaat yapılması istenip sonra da ‘kapasiteniz yetersiz' şeklindeki bir cevapla partilileri küstürmenin yeni kırgınlıklara yol açacağını savundu.

AK Parti İl Başkanlığı, söz konusu müracaat alımını resmi olarak duyurmamış olsa da parti içinden yükselen bu sesler, Berk Mersinli'nin henüz olgunlaşmamış olan il başkanlığı süreci tartışmalarla geçeceğe benziyor.

Sitem dolu sözlerin sahibi olan Ak Parti üyesi son olarak "Yapıcı kişiliği olan Berk Mersinli keşke listesini hazırlayıp Genel Merkez'e sunsaydı" şeklindeki ifadelerle kırgınlığını paylaşırken, Berk Mersinli'nin yönetim kadrosunu oluşturmak konusunda yanlış bir yol izlediğini de savunuyor,

Editör: TE Bilişim