Manisa’da açılması planlanan ve 500 bin TL’ye mal olacağı öngörülen Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde artık sona gelindi. Küçük birkaç prosedürü kalan merkezinin açılışının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın da katılımıyla gerçekleştirileceği ifade edildi. Bilindiği üzere merkezin kurulması için AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bizzat ilgilenmişti. Özdağ’ın girişimleriyle kente kazandırılan merkezin, kabinenin belirlenmesinin ardından görev alacak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın da katılımıyla açılacağı öğrenildi.
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın onayıyla Türkiye genelinde pilot il seçilen Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezi açılması planlanıyordu. Bakanlıktan açılış onayı da alınan merkez, özellikle engelli yakınlarını heyecanlandırdı. Merkez, 32 engelliye aynı anda hizmet verecek şekilde planlandı. 2015 yılının sonunda alınan kararla birlikte engelli merkezlerinin 2016 yılı ortalarına doğru faaliyete geçmesi bekleniyordu.
SONUNDA AÇILIŞI YAPILACAK
Uzun süredir açılışı beklenen merkezde artık sona gelindiği bilgisi edinildi. Yapımı tamamlanan merkezin birkaç küçük işlemi kaldığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek yetkili bir heyetin teşrifat yapacağı, olur verilmesi durumunda resmi açılışının yapılacağı kaydedildi.
BAKANI BEKLİYOR
Açılışın AK Parti kongresi nedeniyle biraz daha ötelendiği öğrenilirken, yeni kabinede yer alacak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın açılışa bizzat katılacağı ve kurdele keseceği bilgisi edinildi. Açılışın önümüzdeki ay içerisinde yapılmasının planlandığı iddia edildi.
NEDEN GECİKTİĞİ BİLİNMİYOR
Öte yandan 2016 yılının başına başlanan çalışmaların neden bu kadar aksadığıyla ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili Şubat 2016’da demeç veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, merkezin 2 ile 3 ay arasında tamamlanacağını ve açılacağını ifade etmişti.
MANİSA ÖNEMLİ BİR MERKEZ KAZANACAK
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanmasının ardından Manisa’da bu alandaki önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.
ÖZEL HABER BURHAN AKDEMİR
Editör: TE Bilişim