Korkmaz, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü'nü kutlayarak diş hekimliği mesleğinin ve ağız diş sağlığının öneminden bahsetti.
Türkiye'de 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü, içinde bulunduğumuz haftanın ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirten Manisa kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, "Sağlık ordumuzun vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimizin Dünya Diş Hekimliği Gününü kutluyorum." dedi.
Sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığı ile başladığını kaydeden Korkmaz açıklamalarına şöyle devam etti:
"Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilediğinden yeterince korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Bu noktada Diş Hekimlerimiz ile ağız diş sağlığı personellerimizin rolü ve çalışmaları çok önemlidir."

"MANİSALILAR AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNDEN MEMNUN"
Kamu hastaneleri olarak ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda tedaviyle birlikte koruyucu önlemlere ağırlık veren çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Korkmaz, "Yunusemre, Akhisar, Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde olmak üzere 4 Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz var. Merkez bulunmayan yerlerde hastanelerimizdeki diş poliklinikleri üzerinden il genelinde toplam 181 diş üniti ile 8 Uzman Diş Hekimi, 156 Diş Hekimi ve 87 ağız diş sağlığı çalışanımızla halkımıza hizmet üretiyoruz. Geçen yıl 6 bin 574 flor uygulaması yapmışken 2016 Kasım Ayı'na kadar bu sayıyı 7 bin 797 uygulamaya çıkarmışız. Yılsonuna kadar bu sayının 10 bine ulaşmasını bekliyoruz. Ayrıca geçen yılın tamamında 510 bin olan diş muayenesi sayımız bu yılın 10. ayında 500 bini bulmuş. 2015 yılında 79 bin olan protez, bu yıl Kasım itibariyle 82 bini aşmış durumda. Manisa halkı kamu hastanelerinin sunduğu ağız diş sağlığı hizmetlerinden memnun görünüyor. Bizler de bu güveni devam ettirebilmek için bütün sağlık çalışanlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığımızın tüm Türkiye'de hedeflediği gibi bizler de Manisa'da diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz." dedi.
Editör: TE Bilişim