Başkan Çelik 26 Mart'ta Bulgaristan'da yapılacak olan genel seçimler nedeni ile Manisa'da kurulacak olan sandıklara seçmenlerin taşınması için ulaşım talebinde bulunan Kader'e destek sözü verdi.
Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Kader ve beraberindeki heyet 26 Mart tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan parlamento seçimleri nedeni ile Manisa'da kurulacak sandıklara çifte vatandaş olan seçmenlerin ulaşımının sağlanabilmesi için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'ten destek talebinde bulundu.
Manisa'da 5 binden fazla Bulgar göçmeni vatandaş olduğunu ifade eden Kader, "Manisa'da Bulgaristan kökenli çifte vatandaş olan vatandaşlarımızın çok olması nedeni ile seçimler için sandık kurulacak. Bu noktada belediyemizden sandıkların kurulacağı yere vatandaşlarımızın ulaşımının sağlanması noktasında destek istedik. Vatandaşlarımızdan da ricamız belediyelerimizin sağlayacağı ulaşım ile birlikte oy kullanmaya mutlaka gitsinler. Manisa'da 5 binin üzerinde çift vatandaşlığa sahip vatandaşımız var, tüm vatandaşlarımızı 26 Mart günü sandık başına gitmeye davet ediyoruz. Bu seçim özellikle Bulgaristan'da yaşayan ve buradaki vatandaşlarımız ile ilgili önemli bir seçimdir. Bu seçimlerde sandıktan yüzde 20'nin üzerinde bir oy çıkarabilirsek Türkçeyi ve dinimizi oralarda çok daha rahatlıkla kullanabileceğiz. Bu nedenle bu seçimleri çok önemsiyor tüm seçmenlerimizi sandıklara gitmeye davet ediyoruz" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRK TOPLUMU İÇİN LÜTFEN OYUNUZU KULLANIN"
26 Mart tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Türklerin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Manisa'da 5 binin üzerinde çifte vatandaşımız var, bunlar 26 Mart'ta Bulgaristan'da yapılacak olan seçimlerde oy kullanma hakkına sahipler. Şehzadeler'in Karaağaçlı Mahallesinde 636 oy kullanacak vatandaşımız var. Yine Selimşahlar Mahallemizde 300'e yakın seçmenimiz var. Bulgaristan'da yapılacak olan bu seçimlere duyarsız kalınmaması gerekiyor. Bulgaristan'da bizlerin de yakından tanıdığı Lütfi Mestan'ın Genel Başkan olduğu Dost Parti var. Türkiye Cumhuriyeti ile son derece güzel ilişkileri var. Bulgaristan'da Türklerin ve Müslümanların haklarını savunma noktasında çok ciddi çalışmaları var. Bu nedenle Türkiye'de yaşayan ve Bulgaristan vatandaşı olan vatandaşlarımızın bu konuda üzerine düşenleri yapmaları gerek diye düşünüyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak Karaağaçlı ve Selimşahlar Mahallelerimizden 26 Mart günü sabah erken saatlerde seçim sandıklarının kurulacağı Polinas Çok Programlı Meslek Lisesine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız tahsis ettiğimiz araçlar ile rahatlıkla gidip oylarını kullana bilecekler. Bu seçimler Bulgaristan açısından son derece önemli bir seçim. Bu nedenle büyük hassasiyet gösteren sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticilerine teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Tüm Türkiye genelinde 26 Mart'ta yapılacak olan Bulgaristan Parlamento seçimleri için böyle bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız kardeşlerimiz ve dindaşlarımız için lütfen burada yaşayan vatandaşlarımız sandıklara gitsinler, iradelerine sahip çıksınlar ve oylarını kullansınlar. Seçimler sonucunda Türkler büyük bir güce sahip olsunlar ki Türkçe resmi bir dil olabilsin ve oradaki kardeşlerimiz rahat bir şekilde yaşayabilsinler" dedi.
Editör: TE Bilişim