10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde kutladık. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, yerel ve ulusal medyada görev yapan gazeteciler geçtiğimiz Cuma günü Valimiz Yaşar Karadeniz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, CHP İl Başkanı Semih Balaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Göksel Topçu, Manisa TV Yönetim Kurulu Başkanı Cihad Taysi, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Basın İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldiler.

Bilgi edinme hakkı uğruna çaba gösteren, bu çaba karşılığında bazen tehdit edilen, bazen hapse düşen, bazen de hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızın meslek ettiğini, yayıncılık meselelerini anlatan gazetecilik ile ilgili filimler de çevrildi. Gerçekten gazetecilik mesleği göründüğü gibi kolay bir meslek değil. Meslek ilkelerine bağlı halkın haber alma özgürlüğünü mesleğinize yansıtmaya başlayınca başınıza gelmedik kalmaz. Her yıl 10 Ocak’ta bir araya geldiğimizde basın özgürlüğünden, çalışan gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptıklarını söyleriz. Bu yıl Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, meslek hakkını kazandığımız bu günde gazete sahiplerinin ve çalışanların mali açıdan zor günler geçirdiğini ve bir dizi önlemler alınması gerektiğini açıkladı. Başkan Filizkan’ın dediklerin altına imzamı atarım. Ben de kendisi de 52 yıllık meslek yaşamımızda devam eden zorluklar içinde çalıştık. Kısacası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bugünlere kadar basının sorunları hep olmuştur. Bugünde bu sorunlar devam ediyordur. Yarında olacaktır.

VALİ KARADENİZ KORONAVİRÜS AŞISI OLACAĞINI AÇIKLADI

Malum 10 Ocak Pazar gününe denk geldi. Kutlama ziyaretleri Cuma gününden başladı. Yukarıda bahsettiğim gibi Valimiz Yaşar Karadeniz ile başlayan bir dizi konuklarımız oldu. Başkan Ali Filizkan Onursal Başkan olarak bendeniz ve çalışan gazeteci meslektaşlarımızla birlikte Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde bu ziyaretleri kabul ettik.

Valimiz Yaşar Karadeniz ziyarete, Manisa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nagihan Eroğlu ile birlikte geldi. Günümüz kutladı. İlimizdeki koronavirüs yoğunluğu ile ilgili bilgi verdi. Vali Karadeniz Koronavirüs hasta sayısında gözle görülür bir düzeyde düşüş yaşandığını ifade etti. Hastanelerin yoğun bakım servislerinde bir sorun olmadığının altını çizdi. Aşı ile ilgili çalışmaların Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda devam ettiğini ve kendisinin de aşı olacağını söyledi. Gazetecilerin; ‘Hangi aşıyı olacaksınız?’ sorusuna ise ‘Çin aşısı mı yoksa diğerlerimi bilmiyorum. Aşılar geldiğinde hangisi varsa onu olacağım’ dedi. Vali Karadeniz ayrılırken bana ve Ali Filizkan’a; ‘Sizin çay benim de size kahvaltı borcum var. Normal düzene döndüğümüzde güzel günlerde birlikte oluruz’ dedi.

İŞ DÜNYASI DA ZİYARETİMİZE GELDİ

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanı Gökhan Aytaç ile birlikte ziyaretimize geldiler. Kendileri gelmeden önce odanın adına yakışan büyük bir çiçekleri geldi. Çiçek gelince cemiyette bulunan basın mensupları ‘Manisa TSO zaten her zaman basının yanında’ dediler. Hakikaten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz bütün özel günlerde basın mensuplarını hiç unutmaz. Kurum ve kişi ayırt etmeden tüm çalışan basın mensuplarına hediyelerini gönderirdiler. Ne bayram ne yılbaşı ne de böyle özel günlerde basını unutmayan kurumların en başında geliyorlar. Hatırlanmak ve değer görmek güzel bir duygu. Bu konuda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’a ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum.

Ziyarette Manisa TSO Başkan Yardımcısı Sezen Şenay Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz'ın selamlarını ileterek, basınla her zaman iç içe olduklarını kaydetti. Basın mensuplarının kutsal bir görev yaptıklarının altını çizen Sezen Şenay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ’nümüzü kutladı.

CHP BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU YAPTI

CHP İl Başkanı Semih Balaban, Yunusemre İlçe Başkanı Avukat Yalçın Arcak, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir ile birlikte ziyaretimize geldi. Günün anlamına uygun bir konuşma yapan İl Başkanı Semih Balaban Başkan Ali Filikan’a Yürüyüş adlı kitabını hediye etti. Meslektaşlarımızada isteyenlerin bu kitabı il başkanlığından temin edebileceklerini söyledi. Semih Balaban basın özgürlüğünün öneminin vurgusuna dikkat çekerken Manisa basınına kendilerine göstermiş oldukları özveri ve tarafsızlıktan dolayı teşekkürlerini sundu.

UZUN SÜRE SONRA CİHAD TAYSİ İLE BİRLİKTE OLDUM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çiçeği burnunda basın danışmanı Göksel Topçu, Manisa TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cihad Taysi ve haber sorumlusu Büşra Gürbüz ile bizleri ziyaret ederek mutlu ettiler. Başkan Ergün’ün çiçeğini de cemiyetimizin baş köşesine koyduk.  Cihad Taysi ile uzun süredir görüşemiyordum. Bu ziyaret ile kendisini görmüş oldum. Anlaşılan Cihad Taysi’nin televizyon bir hali vaktini alıyor. ‘Çok yorma kendini. Sağlığına dikkat et. Bu günler geri gelmez. Dostlarını unutma’ dedim.

İYİ PARTİ DE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Bunun yanı sıra İYİ Parti’de ziyaretimize gelerek bizleri yalnız bırakmadı. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Yunusemre İlçe Teşkilat Başkanı Muğdat Gündoğdu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Özcan Uzun ile birlikte günümüzü kutladılar. Hasan Eryılmaz’ı da bayadır göremiyordum. Ama haberlerini alıyorum. Adım adım hedefine doğru rakiplerini bir bir eleyerek gidiyormuş. Seçimlere daha çok var ama anlaşılan herkesin kafasında bir hesap var. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı?

ZİYARETLER BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Bugün de AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve Milletvekilleri, CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet cemiyetimize gelip bizleri ziyaret edecekler. Ziyaret eden ve edecek olan tüm dostlarımızın ayaklarına sağlık. Tekrardan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarım.