Tarihimizin en dramatik savaşlarından biri olan Sarıkamış Harekâtında şehit olan 90 bin vatan evlatları Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Polis Evinde düzenlenen programla anma törenine katıldım. Törene Nursel Ustamehmetoğlu ile birlikte gittim. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Hüsnü Çaykara, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, dernek üyeleri ve sivil toplum örgüt üyelerinin temsilcileri katıldı. Toplantıyı Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü oğlum Gökmen ile izledim.

Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgür Demir’in konuşması sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün derneğe verdiği destekleri öğrenmiş oldum. Sarıkamış Şehitleri adına bir anıtı hayata geçirmiş Başkan Ergün yaptığı konuşmada “Manisa’mıza Sarıkamış Şehitleri anıtını meclisimizin kararı ile kazandırdık. Sarıkamış’ta Manisa’mızdan da 224 Mehmetçiğimizi şehit vermiştik, 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Kars ilini Ruslardan geri almak için Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimizin 60 bini donarak şehadete yürümüştü. Bu acıyı hala yüreklerimizde hissediyoruz. Allahu Ekber Dağlarında -30 derecede donarak şehadete yürüyen Mehmetçikler bu toprakların nasıl vatan yapıldığını bizlere gösteren ölümsüz destanın yiğitleri olarak tarihteki yerlerini aldılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez” sözünden hareketle ilimizde sayısız tarihe saygı projesini hayata geçirdik” dedi.

BAŞKAN ERGÜN KURTULUŞ MÜZESİ MÜJDESİNİ VERDİ

Manisa’ya Kurtuluş Müzesinin inşa edilmesi noktasında başlattıkları çalışmalarda büyük mesafe kaydettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Yeni Büyükşehir Belediye hizmet binasının yanına yapmayı planladığımız bu önemli projemizi Cumhuriyetimizin 100. yılında şehrimize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje belirlendi. İhalesi yapıldı” şeklinde konuştu.

Polis evindeki programda Valimiz Yaşar Karadeniz de bir konuşma yaptı. Vali Karadeniz Sarıkamış Şehitleri Anıtını ilimize kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve ekibine teşekkür ettiğini, şehitlerimizi de rahmetle andığını ifade etti.

Törende Sarıkamış Şehitleri Derneği tarafından Başkan Cengiz Ergün’e hazırlanan plaketi Vali Yaşar Karadeniz ve derneğin genel başkanı Öztürk Demir ile birlikte takdim ettiler. Sonra da toplu fotoğraf çekildiler. Ben Başkan Cengiz Ergün ile Allahu Ekber Dağlarında şehit olan Mehmetçiklerimizin fotoğraflarını da birlikte değerlendirdik. Törende dualar okundu şehitlerimiz anısına. Duygu yüklü bir programdı. Tarihin hazin bir yaprağının nelere mal olduğunu gösteren filmi de izledik. İyi ki katılmışım diyorum. Başkan Cengiz Ergün’ü sahalarda görmek ve yaptıklarını anlatımlarını dikkatle takip ediyorum. Büyük Başkan Cengiz Ergün 2022’de toplumu rahatlatacak yeni yeni kararlar alacağını tahmin ediyorum. İmar planları 2022’de son şeklini alacağı inancındayım. İnşaat sektöründe hareketlilik başlayacak. Ah korona üzerimizden bir gitsen ülkemizde ve Manisa’da ne güzel yatırımlar hayata geçirilecek. Göreceğiz.