Her yıl hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu'nun bu yılki sayısı yayınlandı. Birleşmiş Milletler destekli Dünya Mutluluk Raporu'na göre Finlandiya, yedinci kez üst üste dünyanın en mutlu ülkesi seçildi.

Araştırmacılara göre Finlandiya’nın listenin zirvesinde yer almasının sebebi, ülkenin sosyal refah düzeyi ve yaşam kalitesinin yüksek olması.

Helsinki Üniversitesi'nde mutluluk araştırmacısı Jennifer De Paola'nın ifadesine göre, Finlerin doğayla olan yakın ilişkileri ve iş-yaşam dengesi, yaşam memnuniyetlerine önemli katkılar sağlıyor.

Raporda dikkat çeken bir nokta da, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi büyük ekonomilerin ilk 20 ülke arasına girememesi oldu. Türkiye ise genel sıralamada 98. sırada yer alırken, rapor gençlerin yaşlılara göre daha az mutlu olduğunu gösteriyor. Türkiye'de gençler 101. sırada iken, 60 yaş ve üzeri kategorisinde 92. sırada bulunuyor.

Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor

Raporda, mutluluk eşitsizliğinin arttığı ve özellikle yaşlılar arasında belirgin bir mutsuzluk artışı olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi