Salı günü Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin 2020 yılı projelerini ve 2021 yılı hedeflerini anlatacağı basın toplantısına davetli olmama rağmen şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle gidemedim. Çarşamba günü yerel gazetelerde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin basın toplantısında söylediklerini okudum. 7 yıl önce kurulan belediyede pek çok önemli projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Başkan Çerçi “Laf değil hizmet üretiyoruz. Pek çok belediyeye örnek olacak projeleri hayata geçirdik” dedi. Yunusemre ilçesinde birçok vizyon projelerini hayata geçiren Başkan Dr. Mehmet Çerçi’nin Yunusemre Millet Çarşısı konferans salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısına AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri de katıldı.

Başkan Mehmet Çerçi ile Bornova’daki Sosyete Pazarını Manisa’ya taşıdığında Yunusemre Millet Çarşısı konferans salonunda beraber olmuştuk. Sonra Sabah’ın Anadolu’yu karış karış dolaşan üstat Yavuz Donat’ın Manisa’ya gelişinde olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz ile birlikte olduk. Başkan Çerçi ile iki buluşmamızda da 2020 yılına kadar yaptığı önemli projeleri anlatmıştı. Bende üç gün boyunca yazmıştımYunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi son seçimi kıl payı kazanmasına rağmen hizmet aşkı ile görevini sürdürdüğünü. Hizmette başarılı mı? Başkan Mehmet Çerçi başarılı. Bir de halka dokunma sanatını güler yüzünü sunabilse. İki dönemde Manisa Milletvekilliği yapan Mehmet Çerçi’nin bileğini hiç kimse bükemez ama yapısı bu. İnsanoğlu kolay kolay değişmez.

Akgedik’te yeni bir şehri hayata geçirdi. Öyle her babayiğidin yapacağı bir iş değil. Türkiye’nin en büyük toplu konut projelerinden olan beş bin beş yüz konut kapasiteli projenin bin yüz konutunu 2018 yılında hak sahiplerine teslim etti. Başkan Mehmet Çerçi geçen yaz da ikinci kısım 1503 konutu sosyal tesislerle birlikte hak sahiplerine teslim etmesi bence Yunusemre ilçesinde yaptığı büyük hizmetlerin iki parçası. Yuntdağı’na yaptıklarını da daha önce Çandarlı’ya giderken Ali Filizkan, Aydın Besen, Mehmet Hakkı Özbayır ile gördük. Tesiste çaylarımızı içtik. Geçen hafta Yunusemre Parkını gezerken yolunun güzelliğini de yazdım. Başkan Mehmet Çerçi belediyede güzel hizmetler yaptığını laf ebeliği ile kimse yok edemez. Basın toplantısında yaptıklarını uzun uzun anlatan Başkan Çerçi 2021 yılında hayata geçirmeyi planladığı projeleri de şöyle sıralamış. Belediye hizmet binası, belediye meydan projesi, meydan yeraltı, katlı otopark, TOKİ 3 Etap 1400 konut projesi ve yazmakla bitmeyecek sıra sıra projeleri basın mensuplarına ve toplantıya katılanlara anlatmış Başkan Mehmet Çerçi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptıkları ile ilgili “Geride bıraktığımız yıl sadece bizim değil tüm dünya için zorlu bir yıl oldu. Koronavirüs pandemisi tüm dünyada ve ülkemizde can almaya devam ediyor. Ülkemizde son zamanlarda azalma kaydetti. Bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.