Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Geriter rekora koşuyor. 32 yıllık deneyimli Başkan Hasan Geriter 28. Olağan Genel Kurulda rakipsiz tek liste ile yeniden başkan seçildi. 54 bin esnaf ve sanatkarın üye olduğu MESOB’un Anemon Otelde yaptığı kongreye AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve davetlilerin katıldığı şenlik havasında geçen seçimde Akhisar Bandosu ve yöresel ekipler eşliğinde milletvekilleri, oda başkanları ve davetliler Başkan Hasan Geriter ile oynadılar. Dostum Hasan Geriter’in yeniden başkan seçilmesini kutluyorum. Allah her başkana böyle 32 yıl boyunca güle oynaya seçim kazanmak nasip etsin. Bayramda Öğretmenevindeki bayramlaşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte iken Hasan Geriter geldi. Ben Başkan Ergün’e “Tebrik etmek lazım Başkan” dedim. Büyükşehir’in büyük başkanı Cengiz Ergün “Seçim oldu mu?” deyince bendeniz “Başkanım seçim Pazar günü. Hasan Geriter rakipsiz” dedim. Ve birlikte Hasan Geriter’in yeni dönemini seçim olmadan bayramda kutlayıp birlikte fotoğraf çekildik. At bilenenin kılıç kuşananındır derler. Şehzadeler Belediyesinin Kurşunlu Han’da düzenlediği ot festivaline katılan AK Partinin kurucular listesinde yer alan Manisa siyasetinin duayenlerinden Manisa Milletvekilliği ve TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç Hasan Geriter’i göstererek “Ertuğrul senin rekoruna yaklaşan Başkan Hasan Geriter burada” demişti. Kim ne derse desin Hasan Geriter Manisa’nın simge başkanıdır. Her babayiğit başkanlığı bu kadar süre güle oynaya sürdüremez.

ESNAF VE SANATKARLAR TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİDİR

Manisa Anemon Otelde yapılan seçimin divan başkanlığını Salihli Kunduracılar Odası Başkanı Celil Şenol, Divan Başkan Yardımcılığını Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, katipliklerini de Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karağaaç, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Çakar’ın yaptığı kongrede Başkan Hasan Geriter kongreye katılanlara teşekkür ettikten sonra “Bugün ne güzel tesadüf ki iki güzel günü kutluyoruz. Değeri biçilmeyen başımızın tacı dünyanın en özel varlıkları annelerimizin günü bugün. Kutlu olsun. Biz esnaf ve sanatkarlar ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyoruz. Biz esnaf ve sanatkarlar halk ile devlet, üretici ve tüketici, emek ile sermaye arasında barışık bir iş ortamı yaratıyoruz. Türkiye’nin gururla dolu geçmişi, aydınlık geleceği esnaf ve sanatkarlardır. Esnaf gülerse Türkiye güler” dedi. Başkan Hasan Geriter kongrede esnaf ve sanatkarların çeşitli sorunlarını da uzun uzun anlatarak değindi.

Başkan Hasan Geriter’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu, Mehmet Akgül (Manisa Lokantacılar Odası Başkanı), Faruk Ulaş (Turgutlu Tenekeciler Odası Başkanı), Mustafa Kemal Alacalı(Salihli Marangozlar Odası Başkanı), Ergün Çolak (Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı), Tahir Memişler (Akhisar Yapı Sanatları Odası Başkanı), Yaşar Çataldere (Alaşehir Lokantacılar Odası Başkanı), Mehmet Çetin (Manisa Kahveciler Odası Başkanı), İrfan Aksu (Demirci Şoförler Odası Başkanı). Birliğin denetim kurulunda Necati Gürkıvrak, Aytekin Şadan, Zafer Kara, Saffet Taşkıncan ve Hakan Yerli yer aldı. Disiplin kurulunda ise Mehmit Ali Mezarcı, Sami Ekerbiçer, Ümit Marhan, Arif Bilek ve Erkan Pamuk görev aldı.