Kahramanmaraş ve 10 ilde asrın felaketinin ardından devlet yaraları hızla sarıyor. Kurulacak yeni şehirlerin yerleri belirleniyor. Eskişehir merkezinde katlar azaltılacak. Tek katlı ve yatay mimari dükkanlar inşa edilecek. İlk etapta devletin şefkatli eli 200-250 bin konut inşasına hemen başlanacak. Şuanda jeneratör, soba battaniye sıkıntısı var. Depremden hemen sonra Kahramanmaraş ve Adıyaman’a giden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile pazartesi günü makamında Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte oldum. Başkan Çelik deprem bölgesinde depremzedeler ile çadırda yatıp kalkmış. Çadırlardaki soğuk hava şartlarındaki durumu yaşamış bir başkan olarak “Allah bir daha böyle büyük felaketler ülkemize yaşatmasın. Kahramanmaraş ve Pazarcık’ta kilometrelerce yürürken yıkılan konutlarla karşılaşıyorsun. Görevliler ve gönüllüler çok zor şartlarda çalışıyor. Kahramanmaraş’ta Şehzadeler Belediyemizin ekipleri enkaz kaldırma işlemlerinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Gündüz ve gece arasında ısı açısından yüksek derece değişiklikler var. Geceler soğuk ve ayaz. Adıyaman’da 5 bin kişiye sıcak çorba ve yemek vermeye devam ediyoruz. Bugün Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısına katılıp gece tekrar deprem bölgesinde Kahramanmaraş’ta olacağım. Devletimiz bütün gücü ile bölgede yaraları sarmaya çalışıyor” dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile deprem bölgesindeki durumu konuştuk ve Başkan Çelik’e deprem bölgesine sağ salim gitmesi için temennide bulundum ve yanından ayrıldım.

KIZILAY BAŞKANI EFENDİOĞLU

Depremde kara gün dostu Kızılay’ın Manisa Başkanı Atilla Efendioğlu da geçen hafta Kahramanmaraş’taydı. Kendisi ile ayaküstü bir görüşme yaptım. Depremin büyüklüğünü Başkan Efendioğlu anlata anlata bitiremedi. Bendeniz televizyondaki çekimlerle Kahramanmaraş’taki depremin yüzyılın değil 2000 yılın en büyük depremi olduğunu gösteriyor.

YAVUZ DONAT DEPREMİN 15 GÜNÜ ADIYAMAN’I ANLATIYOR

Dostum üstat Yavuz Donat’a kolaylık versin. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gibi deprem bölgesinde. Bir geliyor bir gidiyor. Donat üstadı diyor ki “Depremde 23 gazeteci öldü. 10 Adıyaman’da. Belediye binası yıkılmış, oteller yıkılmış. Adıyaman’a gelen Kıbrıslı 34 öğrenci sizlere ömür. Almanya’dan koşup gelenler, sivil toplum kuruluşları Kızılay, AFAD sıcak çorba. Giyecek yardımına devam ediyor. Adıyaman’da MERCAN TV yerle bir olmuş. Rehberim İbrahim Aslan Mercan TV ve Yeni Yol Gazetesinin sahibi. Depremde neyi varsa neyi yoksa kaybetmiş. İbrahim Aslan kendi derdini unutup millete yardım etmeye çalışıyor. Adıyaman ilçeleri ve köyler ağır hasarlı” diye anlatıyor köşe yazısında. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaralarını sarılmaya çalışıldığı deprem bölgesine gitti ilgililerden bilgi aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in dediği gibi görevli ve gönüllüler deprem bölgesinde zor şartlar altında çalışıyor. Allah kolaylık versin demekten başka bir şey elimden gelmiyor.