Ülkemizin güçlü sağlık altyapısı aşılama sürecinde tarih yazıyor diye yazıma başlamamı amma abartıyor diyen münafıklar ülke sevgisinden yoksun insanlar çıkabilir. Gerçekler ortada. Covid-19 aşılama programında bugüne kadar birinci ve ikinci doz aşı miktarı 33 milyonu geçti. Günde 500 bin aşıyla toplumsal bağışıklık hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Vaka sayısı beş bin sınırına dayandı. Hızlı aşılama süreci ve halkımızın yoğun ilgisi pandemiyle mücadelede güzel günlerin müjdelerini bu ayın sonlarına doğru göreceğimize inanıyorum.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE EV RAHATLIĞA AŞILAMA DÖNEMİ

İlk koronavirüs aşısı 13 Ocak’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine yapılmıştı. Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye aşılamada büyük ivme yakaladı. 1 Haziran’da 50 yaş ve üzeri aşılandı. Bu ayın son on gününde yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenler, müzisyenler, film ve dizi prodüksiyon ekipleri, öğretim üyeleri ve üniversite personeli, gıda üretim ve dağıtım sektörü, kafe, lokanta çalışanları, berber ve kuaförler (Benim berberim Fevzi de Pazar günü aşı oldu), yaş kısıtlaması olmaksızın tüm avukatlar (Avukat Zülfikar Gürcan ve Mustafa Karakaş da aşı olanlar arasında), şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, kargo çalışanları ile kuryeler aşılama kapsamına alındı. Geçen hafta 9 Haziran’dan itibaren de 45 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılarını yaptırmaya başlandı. Bu hafta 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına devam edilecek. Aşı süresi 18-24 yaş arasındakilere uygulanacaklarla sona erecek. Sonra aşı yaptırmayanlara sıra gelecek. Şu anda ülke genelinde 33 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Haziran ayındaki hızlı aşılama programı sayesinde %65 artış sağlanmış oldu. Türkiye’nin güçlü sağlık yapısı 19 yılda bu hallere gelmeseydi dünyayı sarsan bu hastalıkla nasıl başa çıkabilirdik? Şehir hastaneleri ülke sağlığımızla vatandaşlarımızın bakımında büyük gurur kaynağı.

EŞİM İYİLEŞTİ

Eşim Nermin Hanım Manisa Şehir Hastanesini bugünlerde sık sık ziyaret etmek zorunda kaldı. Kansızlık problemi oğlum Gökmen, Gökhan ve kızım Sinem’in yoğun ilgileri bir an bile Şehir Hastanesinde baş uçlarından ayrılmamaları uzman hekimlerin müdahaleleri ile şimdilik sağlığına kavuştu ve evine döndü. Yeğenim Burak’a ve Şehir Hastanesinde görev yapan Dr. Yücel Beye de ayrıca teşekkürler.

MANİSA ŞEHİR HASTANESİNİN İHALESİNDE BULUNDUM

Ülke çapında yapılan şehir hastanelerinin sağlık konusunda ne kadar yapılması gerektiği bu yaşadığımız Çin’in başımıza bela ettiği bu hastalık sırasında gördük. Manisa Şehir Hastanesinin yıllar önce ihalesinde İstanbul’da o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurda yapılmıştı. Bir süre Manisa Şehir Hastanesinin temel atması gecikti ama sonra yapıldı. Ben şehir hastanesini bugüne kadar Manisa FK’nın maçlarını izlemek üzere Mümin Özkasap Stadına giderken karşıdan seyrettim. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler kulaklarımdaki duyma yetersizliğinin bakımı için Manisa Şehir Hastanesine götürecek beni yakalarsa. Ahmet Songüler kardeş götürürsen doktora gider ve şehir hastanesini görmüş olurum. Gelelim Pandemi sürecindeki son aşılama durumuna. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 40 yaşa kadar indik. Yüzde yüz katılımı bekliyoruz diyor. Güzel günlere yaz tatilini sağlıklı geçirmek istiyorsak sağlık bakanının dediği gibi aşılanmaya koşa koşa gidip kısıtlamaların kalkmasına yardım edelim. Aşı aşı aşı tek çare bu…