1977- 12 Eylül 1980 yılları arasında Adalet Partisinin Manisa Belediye Başkanlığı yapan merhum Ersan Atılgan başkan adına görev yaptığı belediye binası önünde hayır çeşmesi yaptıran Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e binlerce kez teşekkürler. Seçildiği günden 12 Eylül 1980 askeri darbesi gününe kadar Manisa kentine hizmet etmek için çalışan Ersan Atılgan başkanla danışmanı olarak çalışmış biri olarak adı çeşme ile yaşatılacak aile arası törene son anda katılmanın bu güzel günde bulunmanın hatırasını hep kalbimde taşıyacağım. Ersan Atılgan’ın oğlu Gürkan Atılgan törende “Babamızın yıllarca hizmet verdiği belediye binasının önünde böyle bir hayrı babamıza uygun gördük. Babamıza verdiği değer için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum. Sağlığında babam Ömer Başkanı çok severdi. Allah razı olsun. Manisa’ya hizmet eden kişileri vefat ettikten sonra anmak vefa göstermek bizi ailesi olarak çok mutlu etti” dedi.

ERSAN ATILGAN ADI HAYIR ÇEŞMESİYLE YAŞAYACAK

Merhum Ersan Atılgan’ın benim yaşamımda önemi çok büyüktür. Siyaset yaşamında çevresinde birlikte olduğu dostlarını hep gözleyip kollamıştır. Belediye başkanı olarak seçildiğinde Ersan Atılgan beni Manisa Belediyesine kendine basın danışmanı olarak göreve getirtmiştir. Disiplinli yapısı ile belediyede personeline görevini layığı ile yapması için başkanlık koltuğuna mesai başlamadan 10 dakika önce gelen belediye başkanıydı Ersan Atılgan.

Geçen Cuma günü Sarıkamış Şehitlerini anma törenine katıldım. Ayrıca yazacağım. Törenin sonuna doğru Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik protokol masasından sessiz sedasız ayrıldı. Tören bitince Başkanı Yardımcısı Bilal Demir’e “Çarşıya gidiyorsan beni de götür” dedim. Birlikte hareket ettik. Bana “Ersan Atılgan için hayır çeşmesinin açılışı var. Oraya gidiyoruz” dedi. Birlikte törene yetiştik. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Atılgan ailesinin katıldığı törende konuşuyordu. Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu da oradaydı. Başkan Çelik “Allah-ü Teâlâ her nefis ölümü tadacaktır buyuruyor. Bizlere de bütün inanlar olarak buna iman ediyoruz. Bizim inancımıza göre asıl olan öldükten sonra iyilikler güzellikler ve hayır duaları ile anılabilmektedir. Peygamber efendimiz vefa imandır buyurmuşlar. Müslümanların bizlerin vefalı olması lazım. İşte bugün bu hayrın tecellisi olarak aranızdayız. Manisa’mıza sayısız hizmetleri olan ve rahmeti rahmana kavuşan değerli büyüğümüz Başkanımız Ersan Atılgan için yapılan bir çeşmenin önündeyiz. Böyle hayrı kazandırdıkları için ailesine çok teşekkür ediyorum. Bakkal Sadullah Bulgulu amcamız da destek oldu. Buradan yayla suyu akacak. Bu sudan içenler inşallah şifa bulurlar. Her su içildiğinde bunun hayrı başkanımız Ersan Atılgan’ın ruhuna değsin” dedi.

Törenden sonra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Atılgan ailesine makamında çay ikram etti. Bugünde bulunmaktan mutluluk duydum. Ersan Atılgan başkanın bende ve ailemde bambaşka bir yeri vardır.