Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı tamamlandı. Beştepe’de gerçekleşen ve saat 16.30’da başlayan toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.
Toplantıda bakanlar, kendi alanlarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. İç ve dış politikada birçok başlık ele alındı.

Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Hamas’ın ateşkesi açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalı. Tüm batılı aktörleri, İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.

"ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Amacımız 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışı sağlamaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz.

Ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başlamıştır. Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti. Ülkemizin risk pirimi 290 baz puan seviyesine geriledi. Politikalarımızı uyguladıkça risk primimiz daha da düşecek. Son 1 yılda ülkemize 16,8 milyar dolar net portföy girişi oldu.

Türkiye ekonomide belirlediği hedeflerine daha çok üreterek, ihracat yaparak varabilir. Petrolümüzü, doğalgaz ve madenlerimizi yeni yeni işlemeye, ekonomiye kazandırmaya başladık. Terörden temizlediğimiz Gabar’da petrol üretimimiz günlük 40 bin varili geçti.

Kaynak: Haber Merkezi