Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün futbol aşığı olduğunu herkes bilir. Daha doğru ifadeyle spor aşığı bir başkandır. Spora ve sporcuya verdiği desteklerde bunun en büyük ispatıdır. Manisa Büyükşehir Belediye Spor bünyesinde 15 branşta yaklaşık 5 bin sporcunun olduğunu da belirtmek isterim. Cengiz başkanın olduğu yerde her zaman başarı vardır, her zaman da hedefler büyüktür. Futbol tarafını zaten tüm Manisalılar biliyor. Şimdi sırada ise Basketbol var.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile 15 gün önce Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Basketbol takımının baştan sona yenilenen Tarık Almış Spor Salonu’nda oynadığı Mamak maçını birlikte izlemiştim. O gün Manisalıların basketbolu ne kadar sevdiğini, maç sonunda Cengiz Başkana böylesi bir heyecanı Manisalılara yaşattığı için edilen teşekkürlere bizzat şahit oldum. Gençlerin, çocukların maç sonu Cengiz başkan ile, basketbolcular ile fotoğraf çektirme heyecanlarını gördüm.  Bu sevginin şüphesiz mimarları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, aldığı başarılı sonuçlarla Manisa Büyükşehir Belediye Spor Basketbol takımı ve yönetimi. Sezon başından beri doğru bir planlama ile yoluna devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü şampiyonluk hedefine de emin adımlarla ilerliyor. Sporda doğru planlamanın başarıyı er ya da geç getirdiğinin en büyük kanıtına da imza atıyor basketbol takımı. Başkan Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bora Çaylan ve Yönetim Kurulu üyeleri tüm enerjilerini basketbola yöneltmiş durumdalar. Çünkü bu yolun sonu bir aksilik olmazsa şampiyonluk ile taçlanacak.

Basketbol benim çok da ilgi alanıma giren bir spor olmasa da Mamak maçında gördüğüm takımın mücadele hırsına, salondaki seyircinin enerjisine hayran kaldım. Hemen Basketboldan Sorumlu ve takımı bir an olsun içeride dışarıda yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyesi Bora Çaylan’dan branşın kuruluşu hakkında bilgiler aldım. Ve bu başarının nasıl bir planlama ile geldiğini hayranlıkla dinledim. Bora Çaylan bana bu branşı Cengiz Ergün başkanın öncülüğünde 5 yıl önce hayata geçirdiklerini, ilk yılda 2. Ligden, 1. Lige çıktıklarını 4 yıldır da bu ligde tecrübe kazanarak, şampiyonluk için o senin bu sene olduğunu düşünerek de makul bir bütçe ile zirveye oynayacak bir takım yarattıklarını söyledi. Ve bu 5 yıllık süre de teknik kadro da hiç değişim olmadığını benim de yakın dostum Aykut Yenice’nin damadı Ceyhun Cabadak yönetimde Göktuğ Dilbezer’in baş yardımcılığı ile yola devam ettiklerini belirtti. Tabi yıllar içinde Başantenör Ceyhun Cabadak’ın kadrosuna ilaveler olduğunu, bu ilaveleri yaparken bile yine kulübe sporcu olarak hizmet eden İlker Türel gibi isimleri teknik kadroya ilave ettiklerini sözlerine ekledi. Bununla birlikte bu yıl da basketbol camiasının efsane ismi Nihat Mala’yı da menajer olarak kadro içine alarak yola çıktıklarını söyledi.

Manisa Büyük Şehir Belediye Spor Basketbol takımı şuan Lig de lider konumda. Geçen hafta en yakın takipçisi Samsunspor’u kendi evinde yenerek büyük avantaj da ele geçirilmiş oldu.  Şimdi şampiyonluk için geriye 8 hafta kaldı. Yarın bir o kadar keyifli, bir o kadar da heyecanlı bir maça Tarık Almış Spor Salonu’nda çıkılacak. 12 Mart Cumartesi günü Saat 14.00’da Mersin Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşılacak. Bora Çaylan bana Mersin takımının şuan ki yerinin aldatıcı olmamasını, sezon başında en yüksek bütçe harcayan takım ile oynayacaklarını söylerdi. Yani kolay maç olmayacak. Ve bu maç için Basketbol takımı, Manisalıların desteğini her zamankinden fazla yanında görmek istiyor. Samsun deplasmanından alınan galibiyetinin perçinlenmesi için bu maçın önemi çok büyük. Yazımı Manisa caddelerini süsleyen billboardlar da yer alan slogan ile tamamlayayım;

Haydi Manisa! Takımını Yalnız Bırakma