Koronavirüs tedbirlerinde düğünlere sıcak bakılması ile sosyal yaşam hareketlendi ve Manisa’nın iki köklü ailesi Erken ve Sümer aileleri dünür oldu. Belgin-Ahmet Erken’in büyük oğlu Ziraat Mühendisi Ali Erken ile Nesibe-Nazif Sümer’in küçük kızı Büşra Sümer İzmir Bayraklı’da deniz kenarında La Vie’de dünya evine girdiler. Nikah ve düğünün bir arada yapıldığı gençlerin nikah şahitliklerini AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. Evlilik cüzdanını bir ömür yaşam dileği ile geline Ömer Faruk Çelik takdim etti. Büşra ile Ali’nin “Evet” sesleri Karşıyaka sahillerinden bile duyuldu. Gençlerin orkestra eşliğinde yaptığı dansları davetliler tarafından ilgi ile izlendi. İki aile dostunun çocukları Büşra ile Ali Erken’e yeni yaşamlarında mutluluklar diliyorum.

PANDEMİ BU MUTLU GÜNÜ BİRKAÇ KEZ ERTELEMİŞTİ

Koronavirüs tedbirleri dünyamızı karartmıştı. Sosyal yaşamımızı bir kenara koyarak dünyayı saran bu hastalıktan kurtulma savaşı veriyorduk. Erken ve Sümer ailesi çocuklarının evlilik kararının verdiği nişan törenini bile iki aile arasında kısıtlı bir şekilde yapmıştı. Nişan yüzüklerini Büşra’nın amcası Oğuz Sümer takmıştı. Nikah ve düğün töreni benim bildiğim iki üç kez kısıtlamalar nedeni ile ertelenmişti.

Ahmet Erken bir ay önce beni aradı. Bir aksilik olmazsa 26 Haziran’da nikah kıyılacak demişti. Ben de nerede diye sorduğumda “Kına gecesi Manisa Anemon’da nikah ve düğün İzmir Karşıyaka’da” cevabını vermişti. Kardeşim Ahmet Erken’in sıkıntısı büyük. Tedbirler nedeni ile nikaha dostlarının büyük bir kısmını çağıramayacaktı. Cumartesi günü oğlum Gökmen beni eşi Pınar ile Manisa’dan aldı. Karşıyaka Turan sahiline götürdü. La Vie’nin önünde nikah töreni burada yapılacak dedi. Manisa’dan Karşıyaka’ya yarım saatte gittik. Nikah saatinden önce varmış olduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Tamer Akkal’ın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve aile dostlarının gönderdikleri çiçekler sıra sıra nikahın yapılacağı mekanın önüne dizilmiş gördüm. Ahmet ve İbrahim Erken ile karşılaştım. Damat Ali ve gelin hanım Büşra mutlu günlerini ölümsüzleştirecek fotoğraf ve video çekimini yaptırmakla meşguldü. Nazif Sümer’i gördüm. Hemen “Nermin ablam burada mı?” diye sordu. Ben de biraz rahatsız olduğunu ifade ettim. Nazif Sümer “Nermin ablam bir tanedir” dedi. Oğuz Sümer ile karşılaştım. İş hayatını İstanbul’da sürdüren Oğuz Sümer ile eski günleri konuştuk. Renan Çapra’nın eşi ile geldiğini gördüm. Hüseyin Akdede ile karşılaştım. Borsa Başkanı Sadık Özkasap da oradaydı. Manisa AK Parti Milletvekili Tamer Akkal ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, AK Parti Şehzadeler ilçe başkan yardımcısı Murat Malta ile birlikte geldi. Erken ailesinin İstanbul kolu Erhan Erken de eşi ile birlikte mutlu günde Erken ailesinin yanındaydı. Haşim Ağar Çandarlı’dan gelirken trafiğe yakalandığı için eşi Filiz Hanım ile geç geldi. Nikah sonrası başka programları nedeni ile Milletvekili Tamer Akkal ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gençleri ve aileleri kutlayarak ayrıldılar. Milletvekili Murat Baybatur çiçeğinin yanı sıra gençlere mutluluklar telgrafı çektiğini de öğrendim.

Ali Büşra Erken’in mutlu gününde Şehzadeler AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, İlçe Başkan Yardımcısı Murat Malta, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas ile ayrı masadaydım. Bir süre Haşim Ağar’ın ve Dr. Can Saydam’ın yanına gittim. Ahmet ve İbrahim Erken sık sık masamıza uğradılar. Düğünde orkestra mükemmeldi. Denizin az da olsa serinliği geceye vuruyordu. Ali ve Büşra mutlu günlerinde pistte dans hünerlerini gösterirken ben oğlum Gökmen ve gelinim Pınar ile pistte yer aldık Ahmet ve İbrahim Erken ile gelin ve damat Ali ve Büşra’nın mutluluklarına mutluluk kattık. Oğuz Sümer’in de maşallahı vardı. Pistte geceye renk kattı. Yemek menüsü de iyiydi. Oğlum Gökmen ve gelinim Pınar ile yasaklar başlamadan döndük. Bu hafta yani Çarşamba günü de Semih Vardarer’in dedesinin ismini aldığı oğlu Dilaver Vardarer’in Saruhan Otel’deki evlenme törenine katılacağım.