Sözünü tutan CHP Lideri Özel belediyeye kırmızı motosikletle gitti Sözünü tutan CHP Lideri Özel belediyeye kırmızı motosikletle gitti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Halk TV’de Sorel Dağıstanlı’nın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Tarımdan kentsel dönüşüme istihdamdan sosyal projelere kadar birçok alandaki projelerini anlatan Durbay, seçmenlere oy kullanma çağrısı yaptı.

“OY VERME ÇAĞRISINDA BULUNDU"

Dağıstanlı’nın muhalif seçmenlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası oluşan küskünlüğünün devam edip etmediği sorusuna cevap veren Durbay, “14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yurttaşlarımızın bir kırgınlığı olduğunun farkındayız. Bu tam da iktidarın istediği bir şey. Yurttaşlarımızı sandıktan ve seçimlerden uzaklaştırmak istiyorlar. Yurttaşlarımıza buradan sizin aracılığınızla da bir çağrı yapmak istiyorum. Ne kadar kızsalar da sandığa gidip oy kullanmalarını ve demokrasiye sahip çıkmalarını bekliyorum. Kadınları evlere kapatmak isteyen zihniyete bir kadın aday olarak meydan okuyorum. Siz ne kadar siyasetle ilgilenmiyorum deseniz de siyaset sizinle ilgileniyor. Ne kadar maaş aldığınıza, nasıl bir evde oturacağınıza, kaç yaşında emekli olacağınıza, ne kadar vergi alınacağına siyaset kadar veriyor. O yüzden yurttaşlarımıza çağrımdır; gelin bu seçimde bize güç verin, projelerimizi hep beraber gerçekleştirelim, hep birlikte demokrasimizi güçlendirelim” diye konuştu.

DURBAY’DAN ÇİFTÇİLERE TAM DESTEK

Şehzadeler’in yüzde 68’inin verimli tarım arazilerinden oluştuğunu aktaran CHP’li Durbay, “Tarım için çok büyük destekler öngörüyoruz. Bunun yolunun da kooperatifçilikten geçtiğini düşünüyoruz. Belediyemiz aracılığıyla kooperatifler kuracağız. Belediye bünyesinde tarım birimi kurup burada ziraat mühendisleri ve sürdürülebilirlik uzmanları aracılığıyla üreticilerimize ücretsiz danışmanlık sağlayacağız. Çiftçimizin ürünlerini dünya standartlarına getirmek için belediye olarak tüm destekleri sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘İNŞAAT SİGORTASI’ ZORUNLU HALE GELECEK

Manisa’da birçok mahallenin muzdarip olduğu kentsel dönüşüm konusuna değinen Durbay, “Kentsel dönüşüm Şehzadeler’in kanayan yarası haline gelmiş durumda. İlçemizde ‘Tabane’ olarak adlandırılan bölgede kentsel dönüşüm adı altında modern bir sürgün yaşanıyor. Bundan yaklaşık iki sene önce orada yaşayan yurttaşlarımıza tek taraflı terk belgeleri imzalatılarak evlerinden çıkarıldılar. Verilen sözler tutulmadı, verdikleri süre çoktan geçti. Şu an kira yardımı olarak bin 500 iki bin lira gibi komik rakamlar veriyorlar. Kentsel dönüşüme başlamadan önce sözlü olarak 200-300 bin gibi rakamlara bu işi halledeceklerini söylüyorlardı, şimdi ise 2-3 milyon liralar konuşuluyor. Bu rakamlar ne yazık ki orada yaşayan yurttaşlarımızın ödeyebileceği rakamlar değil. Biz kentsel dönüşüm yerine yerinde dönüşümü uygulayacağız. Kimsenin mağdur olmaması için müteahhit firmalara inşaat sigortasını zorunlu kılacağız” dedi.

KADINLARIN İSTİHDAMI İÇİN KREŞ VURGUSU

Şehzadeler’de belediye bünyesinde tüm mahallelere kreşler açacaklarını dile getiren Durbay, “Kreşler çocuklarımızın hem sosyolojik hem de psikolojik gelişimi için çok önemli. Çocuk bakımı ne yazık ki sadece kadının işi gibi görüşüyor. Böyle olunca kadınların istihdama katılması zorlaşıyor. Kadınların ekonomiye katılmaları için en önemli temellerden birinin kreşler olduğunu öngörüyoruz. Bu yüzden tüm mahallere kreşler açacağız” diye konuştu.

“KAZANMAYA ÇOK YAKINIZ”

Şehzadeler ilçesinde seçmenlerin Şehzadeler İttifakını oluşturduğu ve bu ittifakın partiler üstü olduğunu vurgulayan Durbay, “Şehzadeler’de elimize ulaşan tüm anketlerde önde olduğumuzu görüyoruz. Kazanmaya çok yakınız. Muhalefete muhalefet etmenin genel seçimlerde kaybettirdiği görüldü. Bu yüzden Şehzadeler seçmeni Şehzadeler İttifakı’nda buluşarak bunun önüne geçecek. Şehzadeler’de yaşayan tüm yurttaşlarımızı sandığa gitmeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Nuray Bozkurt