18 yıl aradan sonra TFF Süper Ligde iki İzmir takımı Altay ve Altınordu’dan biri mücadele edecek. Bugün İstanbul Olimpiyat Stadında saat 20.00’de oynanacak maçın galibi 2021-2022 sezonunda Göztepe’nin ardından devler liginde İzmir’in ikinci temsilcisi olacak. 107 yaşındaki Altay ile 97 yaşındaki Altınordu’nun final mücadelesini sabırsızlıkla bekliyorum. Finali Altay kazanırsa 18 yıl sonra, Altınordu kazanırsa 51 yıl sonra Süper Lig’de İzmir’i temsil etmiş olacaklar. Göztepe ve Altay en son 2002-2003 sezonunda Süper Ligde İzmir’i temsil etmiş aynı sezon her iki takım da küme düşmüştü. Süper Ligde İzmir’in iki takımının mücadele etmesi kent ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.

SÜPER HEYECAN

Statüye göre taraftarsız sahada oynanması gereken play-off finaline iki İzmir takımının katılması ile finalin İzmir’de oynanma ihtimali kamuoyunda oluştu. Ancak Futbol Federasyonu finalin koronavirüs tedbirleri nedeni ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında yapılmasına karar verdi.

MUSTAFA DENİZLİ

Altay’a 38 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak dönen tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Denizli “Benim adıma Altay’ın Süper Lige geri dönmesi yaşanabilecek en büyük mutluluk. Altay bana transfer teklif ile gelemez. Bana transfer çağrısı yapamaz. Ancak beni görev emri olarak davet eder. Bu bir görev emriydi. Çok acil işlerimi dahil her şeyi yüzüstü bıraktım. Şimdi rakibimiz Altınordu. Bu iki takımdan hangisi Süper Lige çıkarsa fark etmez” dedi. Büyük Mustafa Denizli’ye de bu güzel sözler yakışırdı.

ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU “SÜPER LİGİ HAK EDİYORUZ”

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu “Her şey yeni başlıyor. Önümüzde güzel bir 90 dakika daha var. Büyük Altay Süper Ligi hak eden bir takım. Eski günlere dönmek istiyoruz. Hayırlısı neyse o olsun” dedi.

ALTINORDU EZBER BOZDU

Ligin tek yabancısız takımı Altınordu Samsunspor’u eleyerek Süper Ligin kapısını araladı. Altay ile final oynamaya hak kazandı. Kendisini dev aynasında gören Süper Lige çıkmış havası ile yaşayan Samsunspor’a soğuk duş etkisi yaşatan Altınordu’yu candan kutluyorum. 2012 yılında Başkan Mehmet Özkan’ın Altınordu hikayesi Ağustos ayında başladı. Tüketime değil üretime plan yapan İzmirli futbol aşığı Mehmet Özkan, Altınordu’yu 3. ligden 2. Lige oradan da 1. lige çıkarıp 7 yıllık mücadele sonrası 10 milyon liralık takımı ile Süper Lige çıkma mücadelesini bugün İstanbul Olimpiyat Stadında Altay karşısında verecek. Altınordu’nun Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu “Samsunspor’u devirip finale kalmak için çok önemli. Alt yapı ağırlıklı bir kadromuz var. Süper Lige çıkarsak yabancı futbolcu olmadan mücadelemize devam edeceğiz. Altınordu 51 yıllık Süper Lig hasretine son vermek istiyor” dedi.

Artık geri sayım başladı. Finalin adı Altay-Altınordu. Gönlüm Mustafa Denizli ile Altay’ın Süper Lige çıkması. Ancak Altınordu’nun genç kadrosu Avrupa finaline hazırlanan İstanbul Olimpiyat Stadında bütün tabuları yıkarak Süper Lige çıkabilir. Altınordulu Enis Destan 18 yaşında santrafor oynuyor. Samsun’un umutlarını yok eden golü 60 metreden attı. Final Büyük Altay için çantada keklik değil. Yazımı Mustafa Denizli’nin sözleri ile bitiriyorum. İki takımdan hangisi Süper Lige çıkarsa fark etmez. Sonunda kazanan İZMİR olacak.