Kış mevsimi yüzünü göstermeye başladı. Günlerce yağmur ve fırtına bir hafta sürdü. Hava sıcaklığı birdenbire düştü. Soğuk başladı. Ve ardından Manisa’nın Spil Dağı beyazlara büründü. Kuraklık günlerin bugünlere gelinmesi karın yağması üreticinin yüzünü güldürürken hafta sonu Spil etekleri karla buluşan vatandaş ve çocuklarla doldu. İzmir ve Manisa tarafından gelen yerli turistler kar topu oynadı. Kimileri yol kenarına ateş ve mangal yakarak karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Ben de karla doğa tutkunu her gün Turgutalp’e çıkıp inen Ahmet Çiftçi sayesinde buluştum.

ERSAN ATILGAN’I DUALAR VE HAYIRLA ANDIK

Pazar günü buz gibi bir hava. Manisa’ya Belediye Başkanlığı ve iş insanı olarak hizmet eden Ersan Atılgan’ın vefatının birinci yılında Hatuniye Caminde buluştuk. Ailesi tarafından okutulan mevlüde sevenleri ve dostları katıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç, İdris Şendil, Erdinç Yumrukaya, Doğan Göde, Arif Koşar, Renan Çapra, Cengiz İbret, Kasap Servet, Hasan Çoksöyler ile cami avlusunda bir araya geldik. Ersan abinin oğulları Erhan ve Gürkan Atılgan ile babasının güzel hizmetlerinden bahsettik. Dağıtılan hayır pilavlı güvecini yedim. Manisa Turizm Derneğinde Ersan Atılgan abinin sene-i devriyesinde hizmet binası önünde lokma döktürdü. Ansızın aramızdan ayrılan Ersan Atılgan abimi özlüyoruz. Ulupark’ta kendisi ile çok güzel günleri Hasan Çoksöyler ile geride bıraktık. Nurlar içinde yatsın. Mekanı cennet olsun.

AHMET ÇİFTÇİ İLE SPİL’İ YOLCULUK

Merhum Ersan Atılgan’ın ailesinin düzenlediği anma töreninden sonra Ahmet Çiftçi ile 4 çekerli sağlam Nissan kamyoneti ile Mevlana’dan Spil’e tırmanmak için yola koyulduk. Yol kalabalık adım adım gidiyoruz. Yukarıdan gelen araçlara bakıyorum. Çoğu 35 plakalı. Manisalıların bir kısmı da çoluğunu çocuğunu alıp karla buluşmak ve temiz hava almak için Pazar günü Spil’in yolunu tutmuş. Bir süre sonra Turgutalp’e geldik. Ahmet Çiftçi doğayı sevdiği kadar burada yaşayan canları da düşünüyor. Arabasının arkasındaki torbalarla yemleri gördüğümüz kedi ve köpeklerin önüne döküyoruz. Ahmet Çiftçi doğaya saldığı atlarını besliyor. Bende seyrediyorum. Elimi karla yıkıyorum. Güzel bir Pazar gününü Ahmet Çiftçi ile doğa ile birlikte karlar içinde geçiriyorum. Turgutalp’e oğlum Gökhan arkadaşı Melih Çetin ile birlikte gitmiş çocukları Ertuğrul ve Erdoğan’ı karla buluşturmuşlar. Spil Dağı hava şartlarında değişiklik olmazsa yeni yıla karla bürünmüş olarak girecek.