Manisa Büyükşehir Belediyespor'da sezon başında 'O sene bu sene' sloganıyla başlayan maraton inşallah şampiyonluk tacıyla sonlanacak. Bir üst lig olan 2. Lig'e yükselecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor 'da nefesler tutuldu ve önümüzdeki haftasonu Bergama deplasmanında matematiksel olarak şampiyonluğu ilan etmenin hesapları yapılıyor. Başkanından alt yapısındaki sporcusuna kadar herkesin bu büyük günü beklediği camiada keyifler yerinde. Kısmet bu sezonaymış. Haddini bilmeyen, en ufak bir bahaneyle sürekli eleştirme çabasında olan, işlerin kötü gitmesi için ellerini ovuşturanlar hepiniz şampiyona selam durun. Futbolcusundan başkanına, teknik kadrosundan idari kadrosuna tüm birimleriyle takdiri hak eden bu kadroyu alkışlayın artık.

Bir zamanlar bir paylaşımımda 'Ben beyazın yanında hem siyahı, hem de yeşili severim' demiştim. İyi ki demişim, iyi ki Büyükşehir Belediyespor sevgisini içimde büyütmüşüm. Bunda, 7 yıldır Manisa BBSK futbol altyapıda eğitim alan oğlumun etkisinin yanında Cengiz Ergün isminin de şüphesiz büyük payı vardır.

Cengiz Ergün ve Mevlüt Aktan isimleri bu şampiyonluktaki başarının en büyük mimarlarıdır. Cengiz Ergün'ün ilk sportif başarısı değil tabii ki bu. Yıllar önce kulüp başkanı olarak Manisaspor camiasına yaşattığı başarı ve gururla Manisaspor tarihindeki yerini almıştır. Cengiz Ergün ismi nerede olursa olsun başarıyı getirir. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.

Mevlüt Aktan, geçtiğimiz kongrede Manisaspor Başkanlığı'na adaylığını koyduğunda 'Rizeli' olduğu için çok eleştirilmiş, Manisaspor'un her derdine deva olabilecek bu isim 15 oyla seçimde kaybetmişti. 'Her şeyin hayırlısı' derler ya bu işin hayrı da Büyükşehir Belediyespor'un şampiyon olmasındaymış demek ki. İyi ki Mevlüt Başkan Büyükşehir Belediyespor Başkanı olmuş, sezon sonunda camianın şampiyonluk sevinci yaşayacak olmasının baş aktörlerinden biri olarak yerini almıştır. Ne demişler; "İnsan doğduğu yerde değil doyduğu yerde" Benim de Karadenizlilik damarımdan olsa gerek bir Ordu'lu olarak diyorum ki, Rize'li Mevlüt Aktan iyi ki Büyükşehir Belediyespor Başkanı olmuşsun. Sizin başkanlığınızda gelen başarı burada kalmasın. Hak edilen daha büyük başarılara, şampiyonluklara inşallah.

İyi oluşturulan bir kadro, yerinde yapılan takviyeler, iyi yönetim başarıyı getirmiştir.  İnanmışlar ordusu hak ettiği zirveye emin adımlarla çıkmış Manisa spor camiasına yeniden bir heyecan getirmiştir.

Şimdi kutlama zamanı. Şimdi şampiyonluk sevinci yaşama zamanı. Şampiyonlukta emeği olan herkes bu keyfi olabildiğince yaşayın. Sonuna kadar hak ediyorsunuz. Helal olsun size.