Unutulmuş birer birer

Eski dostlar, eski dostlar

Ne bir selâm, ne bir haber

Eski dostlar, eski dostlar…

Unutulmuş isimlerde

Bilinmez ki nasıl, nerde

Şimdi yalnız resimlerde

Eski dostlar, eski dostlar…

Yukarıdaki dizeler ‘Eski Dostlar’ şarkısının sözleri. Bu şarkıyı çok severim. Ben de anısı çok büyüktür. ÜÇ-EL firmasının Türkiye’yi hatta Dünya’yı kasıp kavurduğu dönemler… Akdeniz ve Ege kıyılarında fuarlar düzenlerdi. Ünlü sanatçılar ile gala gecesi yapılırdı. Gecenin sonunda değerli büyüğüm Manisa ve Türk hakemliğinin bayrak ismi Necmi Temizel ‘Eski Dostlar’ şarkısını söyler bizleri uzaklara götürürdü. Bunları size niye anlatıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep FK- Göztepe maçını izliyordum. VAR hakemi Özgüç Türkalp Göztepe’yi ince ince doğruyor.  Sahada Volkan Bayarslan var. Dayanamayıp aradım Necmi abiyi; ‘Ne olacak bu hakemlerin hali?’ dedim. Gülüştük karşılıklı. Manisa’da Ulupark’ın karşısında bulunan evinde oturup Ulupark ve Spil dağının manzarası eşliğinde günlerini geçiriyor Necmi abi. Maçın devre arasında bir hava alayım dedim. Eski adliyenin oraya geldim. Bir baktım Gökhan berberde tıraş oluyor. Çapala Mehmet ile sohbet ettim. Gökhan tıraşı bitince yanımıza geldi. Oğlum Gökhan’a ‘Necmi abi ile konuştum çok selamı var sana’ dedim. Ne yapıyormuş ne ediyormuş diye konuşurken Gökhan ile karar verip Necmi abiye sürpriz yaptık. Uluparkta’ki evine çat kapı gittik. Necmi abi bu sürprizimize çok sevindi. Hemen bizi içeri davet etti. Yengem hemen kahve yaptı. Manzara eşliğinde Türk kahvemizi içtik. Eskileri yad ettik.

ESKİMEYEN DOSTUM

Necmi abi benim eskimeyen dostlarımın başında yer alır. 1960 yılından günümüze dek Türk sporuna futbolcu, Hakem ve yönetici olarak hizmet etti. Yerine getirdiği tüm görevlerde adalet, hakkaniyet ve dürüstlüğü ön planda tutan bir isim. Manisa’da çoğu kişinin hakem olmasında büyük bir payı var. Herkese iyiliği dokunmuş bir kişi. Sohbetimizde eskileri konuştuk. Eskimeyen dostlukları konuştuk. Günümüzde ahde vefanın kalmadığından dem vurduk. En sonunda gerçek dostlukların en büyük birikim olduğuna karar verdik.

‘ŞİMDİ HAKEM OLMAK VARDI’

Süper Lig ve hakemler hakkında sohbet ederken Necmi abiye; ‘Şimdi hakem olmak vardı’ dedim. ‘İki günde bir maç alıyorsun. İyi de yönetsen kötü de yönetsen mecbur sana görev veriyorlar’ dedim. Necmi abi; ‘Bu dönemde hakem olsam bu binayı satın alırım herhalde’ dedi. Hakikaten şimdi hakem olmak vardı. O yüzden şimdiki hakemler çok şanslı. Teknolojinin nimetlerini kullanıp paraları alıyorlar. Üstümüzde baskı var demesinler. Gülü seven dikenine katlanacak. Günümüz şartlarında hakem olmak büyük nimet bunun farkında görevlerini yerine getirmeleri lazım. Türk futbolunda ortalık yangın yeri. Bunda hakemlerimizden de büyük payı var.

BİR KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VAR

Bir kahvenin kırk yıl hatıra vardır misali kahvemizi içtik. Sohbetimizi yaptık. Oğlum Gökhan ile birlikte müsaademizi istedik. Şu pandemi günleri bitince Foça’da oturmak üzere sözleştik. Necmi abiyi iyi gördüm. Sağlığı yerinde. Aman nazar değmesin. Manisa hakem camiasına da ufak bir önerim var… Necmi abi sizin efsaneniz… Dününüzü unutmayın, büyüklerinizi sayın.