Başkan Cengiz Ergün ile birlikte birkaç gün önce Tarım Fuarında beraberdik. Beni meclis toplantısına davet etti. ‘Mutlaka gel, yapacağımız meclis toplantısında hemşerilerimize birçok müjde vereceğim’ dedi.  Dediği gibi de oldu. Başkan Cengiz Ergün, hayata geçireceği projelerle ve hizmetlerle adeta Manisalıların gönlünü fethetti. Ama en çok vatandaşa dokunan müjdesi de KAYSÜ bedelleri ile ilgili olan açıklamaları oldu. Yani katı atık toplama ve bertaraf bedellerinin vatandaşın lehine düzenlenmesi ve ilçeler arasında farklılıkların kaldırılması önerilerini meclise taşıdı.

GRUP TOPLANTISINDAN SONRA SOHBET ETTİK

Her mecliste olduğu gibi Salı günü de meclis toplantısından önce Başkan Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Murat Öner, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile grup toplantısını yaptı. Grup toplantısından sonra kendisiyle Kültür Sitesinde oturup sohbet ettik. MHP İl Başkanı Murat Öner de vardı. Başkan Cengiz Ergün, projeleri ile ilgili ser veriyor, sır vermiyordu. Meclis başlıyor, gel sen de dedi. Hep beraber meclis toplantısına girdik.

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN, PERFORMANSIYLA HERKESİ MEST ETTİ

Başkan Cengiz Ergün, meclis toplantısında rüzgar gibi esti ve herkesi mest etti. En çok dikkat çeken konu ise katı atık toplama ve bertaraf bedelleri ile ilgili sunumu oldu. Vatandaşı belki de en çok sevindirecek başlık da buydu. Herkesin bildiği gibi su faturalarına çöp toplama bedelleri eklendi ve faturalar bir anda yükseldi. Sonrasında gelen KOVİD-19 salgını dünya ekonomisini yerle bir etti. Vatandaş da dara düştü. Manisalıların yüzünü güldürecek açıklama da Başkan Cengiz Ergün’den geldi. Başkan Cengiz Ergün şunları söyledi: “Hemşehrilerimize bu zor günlerde rahat bir nefes aldırmak için KAYSÜ olarak adlandırdığımız, çöplerin toplanması ve bertaraf edilmesi noktasında alınan ücretlerin aşağı yönlü olarak tekrardan düzenlenmesine yönelik önerilerimizi Büyükşehir Belediye Meclisimize taşıdık. İlçeler arasındaki aşırı ücret farklılıkları gibi, vatandaşın evde olmadığı zaman üretmediği çöpün parasını vermesi gibi ya da gecikme zammı gibi uygulamada yaşanan sıkıntıların kaldırılarak daha adilane bir sitem kuracağımıza inanıyorum.  Kanunen alınması gereken bu bedeller üzerinden yapılacak düzenleme neticesinde dar gelirli vatandaşlarımıza da rahat bir nefes aldırmış olacağız. Şimdiden hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun”

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN, ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞİN HAKKINI VERİYOR

Başkan Cengiz Ergün, yatırımlar ile ilgili müjdelerini sırasıyla açıkladı. Müjdelerini söylerken bütçe performansında da 30 Büyükşehir Belediyesi arasında birinci olduklarını da tekrardan hatırlattı. Başkan Cengiz Ergün’ün ifadelerinde hep şu var: Üretken Belediyecilik ve Mali Disiplin. Peki müjdeleri nelerdi? Büyükşehir, 2021 asfalt sezonunda rekor üzerine rekor kırarak 1.313 kilometre asfalt çalışması yapmış. Manisa’nın her ilçesine dokunmuş Başkan Cengiz Ergün. Kovid – 19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan toplu taşıma esnafını da sevindireceklerini söyledi. Yolcu sayısının azalması nedeniyle zor durumda kalan toplu taşıma esnafına 3-4 konuda destek olacaklarını ifade etti. Akhisar’a Şehit Necdi Şentürk Parkı yenilemesi ile Hilaliye ve Şehit Polis Cemal Ilgaz caddelerindeki prestij cadde düzenlemeleri, Ahmetli’ye Hükümet ve Demirciler Prestij Caddeleri, Yunusemre’ye Birlik Caddesi Prestij Caddesi ve Kırkağaç’a 53 ve 56 Sokak Prestij Cadde düzenlemeleri. Daha neler neler. Yunusemre’ye bir Kent Park daha geliyor. Karaçay deresinin olduğu 30 bin metrekarelik alanda çalışmalar başlamış. Saruhanlı’da Gençlik Merkezi, Kent Meydanı ve Yeraltı otoparkı yapılacak. Başkan Cengiz Ergün, sadece Büyükşehir Belediyesi’nin değil, MASKİ’nin de müjdelerini sıraladı. Demirci ve Selendi’ye altyapı ve atıksu arıtma tesisleri, Kırkağaç İlyaslar mahallesine atıksu arıtma tesisini 155 milyon lira ihale bedeli ile yer teslimini yaptıklarını söyledi. Şehzadeler, Yunusemre, Köprübaşı, Selendi, Turgutlu ve Salihli ilçesinde köyden mahalleye dönüşen 17 yerleşim yerinde daha alt ve üstyapı çalışmalarının yapılması için yer teslimlerinin yapıldığı müjdesini de paylaştı. Benim bildiğim, Başkan Cengiz Ergün bugüne kadar 250’den fazla mahallenin alt ve üst yapısını yeniledi. Köyler de artık şehir merkezi gibi oldu. Manisa Merkezin kalbi olan Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisinde yaptıkları modernizasyonlar ile suyumuzu nasıl koruduklarını anlattı. Ve dikkatimi çeken bir konu da Başkan Cengiz Ergün’ün güneş enerji santrali yatırımlarıydı. Başkan Cengiz Ergün, aylık 12 milyon TL elektrik gideri olan MASKİ’nin Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ile Seyitli Mahallesinde inşa edilen tesislerle kısa bir sürede 2 milyon liralık enerji üretimi sağladığını vurguladı. 5 megavatlık daha güneş enerji santrali kuracaklarını sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediye Meclisi, yine müjdelerin meclisi olmuş. Başkan Cengiz Ergün, belediyeciliğin hakkını veriyor. Hem vatandaşı rahatlattı hem de yeni yatırımlarla Manisa’mıza değer kattı. Tebrikler Cengiz Başkan.