Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabinesi AFAD merkezinde toplandı. Alınan önemli kararları da açıkladı. Başkan Erdoğan acılı ailelere 100 bin TL acil ihtiyaç yardımı yapılacağını söyledi. Mart başında 30 bin konutun temelinin atılacağını belirten Başkan Erdoğan “Şahsımın, kabine üyeleri ve kamu görevlilerinin katkılarıyla AFAD’a 136 milyon 586 lira bağış kararı aldık. Bankacılık sektörü de 50 milyar TL’lik bir paketi deprem bölgesine tahsis etti. Son afette yıkılan tüm binaların yüzde 98’i 1999 yılı öncesi inşa edilmiş. Hasar tespiti biten her yerde derhal inşaat çalışmalarına geçeceğiz. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

BİR YILDA YIKILAN BİNALARI İNŞA ETMEK

Başkan Erdoğan Afet ve Acil Durum Yönetimi başkanlığında yetkililerden bilgi aldıktan sonra “Hedefimiz bir yıl içinde yıkılan konutları yeniden inşa ve ihya etmek. Dolaştığımız 10 ilde vatandaşlarımın ilk söylediği şey benim evim ne olacak oluyor. Biz de diyoruz ki daha önce Van’da, Bingöl’de, İzmir’de, Muğla’da, sel afetlerinde Kastamonu’da buralarda nasıl kısa zamanda bunlar inşa ve ihya ettiysek inşallah burada da aynısını gerçekleştireceğiz. Endişeniz olmasın. Çünkü bu millet bu tür felaketlerin altından bugüne kadar nasıl kalktıysa bundan sonra da kalkar ve kalkacağız. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz. Gece gündüz mücadelemiz sürüyor” dedi.

KARA GÜN DOSLARINI UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai kentinde düzenlenen dünya hükümet zirvesine video ile gönderdiği mesajında 6 Şubat depremi nedeni ile aralarında olamadıklarını ifade ederek “Sergilediğiniz bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

CHP LİDERİNE TEPKİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na deprem sonrası tutumuna tepki göstererek “Bakıyorsun kalkıyor Borsa İstanbul’daki atılan adımlarla alakalı SPK’nın önüne gidip gösteri yapıyorlar. Bu milletin paralarını SPK’da veya farklı yerlerde yok edildiğinden bahsediyorlar. Gün bir olma beraber olma zamanıdır. Bu tür şeylerle ilgili elinde belge varsa hayat boyu bu tür belgeler ile zaten konuşmasın. Hayatın yalan hep yalanlarla hareket ettin. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Senin mumun çoktan yandı yanmaya devam ediyor. Bu iftiralar milletim tarafından affedilmeyecektir” dedi.

SEÇİM NE OLACAK?

Koyun can derdinde kasap et derdinde misali bir tablo izlenmesi beni üzüyor. Asrın değil 2000 yılın depremi ile karşı karşıyayız. Şimdi yaraların sarılma birlik beraberliğin tek yürek olmanın zamanı. Deprem bölgesinde 13,5 milyon vatandaşımızı etkileyen durum bütün acıları ile devam ederken hemen seçim istemenin ne alemi var. Büyük afetle karşı karşıyayız. 10 ilimiz yerle bir olmuş durumda. Seçimin 14 Mayıs veya 18 Haziran’da yapılmasını istemek muhalefete yakışıyor mu? Sanki kazanacak noktaya geldiniz de hemen seçim diyorsunuz. Bu millet her şeyi değerlendirmesini iyi bilir. Seçim zamanında yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı neye karar verirse o olacaktır. Süresinde seçimler yapılmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağını iddia edenlere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözü ile cevap vereyim “BAL GİBİ OLUR”