Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akhisar’daydı. Selendi ve Kula’dan sonra yapılan Akhisar ilçesi programına da katılan bendeniz Başkan Cengiz Ergün’e hizmetlerinden dolayı Akhisar’da yapılan sevgi gösterilerine bir kez daha tanık oldum. MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Ali Öztozlu, Akhisar MHP ve AK Parti teşkilatlarının da katıldığı programda ilk ziyaret Akhisar kaymakamı Sabit Kaya ve sonra da Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu oldu. Kaymakamlık önünde ve Akhisar Belediyesi önünde Başkan Ergün’e vatandaşın sevgisi büyüktü.

KAYMAKAMLIK VE AKHİSAR BELEDİYESİNİ ZİYARET

Çarşamba günü sabah erken kalktım. Söğütaltı kahvesinde Aydın Besen ile çay içtim. Başkan Ergün’ün basın danışmanı Göksel Topçu ve Manisa TV’nin Genel Müdürü Cihad Taysi ile birlikte Akhisar’a gitmek için yola koyulduk. Mazot ve benzine yapılan üst üste zamlara rağmen yol trafiği bir hayli yoğundu. Kaymakamlık önüne vardık. Başkan Ergün geldi. Beni görünce “Bu kadar erken kalkacağını düşünmedim” deyince “Sağlık durumum iyi olduğu sürece Başkan Ergün nerede ben oradayım” dedim. Yıllar sonra Akhisar kaymakamlık makamına Başkan Cengiz Ergün ile birlikte gittim. Akhisar’ın sembol gazetecisi Kenan Molla’yı gördüm. Başkan Ergün ziyarette yaptığı konuşmada “Bugün Çağlak Festivali vesilesiyle ziyaret ettiğimiz Akhisar’da belediyemizin saha çalışmalarını inceleme fırsatını bulmuş olacağız. Vatandaşlarımızla buluşacağız. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Çağlak Festivalinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ağırlamaktan şeref duyarız. Şehitlerimiz dolayısı ile Çağlak Festivali yürüyüşünü iptal ettik. Akhisar kendine özgü özellikleri olan bir ilçe. Milli Mücadelede Akhisar’ın rolünün büyük olduğunu biliyoruz. İnşallah bir daha böyle acı olaylar yaşamayız” dedi.

Burada Zeytinliova Mahallesi muhtarı Başkan Ergün’e mahallesi ile ilgili sorunları anlattı. Başkan Ergün de MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’dan mahallenin giderilmesi ile ilgili sorunlara çözüm bulmaları talimatını verdi. Başkan Ergün Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya’ya “Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa” isimli dört ciltlik kitap serisini armağan etti. Sonra kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdik.

HANPAŞA DÜĞÜN SALONU AKHİSAR BELEDİYESİNE

Başkan Ergün ve Akhisar ziyaretine eşlik eden heyetle birlikte Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu makamında ziyarette bulunduk. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ekibi ile Başkan Cengiz Ergün’ü ve heyetini belediye hizmet binası önünde karşıladı. Benim Akhisar’da siyaset dostlarımdan DYP’den belediye başkanlığı yapan Ahmet Dutlulu’nun oğlu olan CHP’den Akhisar Belediye Başkanı seçilen Besim Dutlulu’yu da makamında ziyaret etme fırsatını yakalamış oldum. Babasını sordum. Festivalde görüştüreceğini söyledi. Başkan Besim Dutlulu “Sizleri Akhisar’da ağırlamaktan mutluyuz. Akhisar bu dönemde önemli hizmetler aldı. Asfalt hizmetleri, bitüm desteği, merkez park, Hilaliye ve Şehit Polis Cemal Ilgaz Caddesi, Kırbağlar mevkiinde yapılan hizmetler için teşekkür ederim” dedi. Başkan Cengiz Ergün “Covid döneminde vatandaşlarımızdan ve ilçelerimizden biraz uzak kaldık. Normalleşme ile birlikte halkımız ile iç içe olacağız. Akhisarlı hemşerilerimizin mutlu olacağı hizmetleri hayata geçireceğiz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Ziyarette iki belediye arasında Hanpaşa Düğün Salonu ile ilgili protokol imzalandı. Başkan Ergün “Hanpaşa Mahallemizdeki çok amaçlı etkinlik salonu 5 yıllığına Akhisar Belediyesine tahsisini gerçekleştirdik. Hayırlı olsun” dedi. İmza töreninde imzalar atıldı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Başkan Ergün’e teşekkür etti. Ben de iki başkanla imza töreninden sonra Akhisar Belediyesine ilk ziyaretimin anısı için fotoğraf çektirdim.

MHP VE AK PARTİ TEŞKİLATINA ZİYARET

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP ve AK Parti Akhisar ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. MHP ilçe ziyaretinde Başkan Ergün’e MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP İl Başkanı Murat Öner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Adem Duran, meclis üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti. Burada Başkan Ergün Akhisar’a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Daha sonra Başkan Ergün Akhisar AK Parti ilçe teşkilatını ziyarette bulundu. AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Füzün ve parti teşkilatı Başkan Ergün’e çiçek takdim etti. Başkan Ergün de AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Fatih Füzün’e çeşitli hediyeler takdim etti. Sabahın erken saatinden itibaren Akhisar’da Göksel Topçu ve Cihad Taysi ile birlikte oldum. Manisa sıcağı artık kendini hissettirmeye başlamıştı. Akhisar’daki gezimizin ilk bölümünü burada bitiriyorum. Vali Karadeniz’in de katıldığı Çağlak Festivali açılış törenini de yarın yazacağım.