Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerini içine alan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

605 KONUT VE 54 İŞYERİ YAPILACAK

Çelik; kentsel dönüşüm projesinin yaklaşık 50 yıldır çarpık yapılaşmanın olduğu bölgenin dönüşümü amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Çelik, “Yaklaşık 2300 konut dönüştürülecek. Kentsel dönüşüm projemizin ilk etabında bölgeye 605 konut ve 54 işyeri yapılacak. Kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında hak sahibi olan vatandaşlarımız ile yapılan görüşmeler neticesinde; bölge insanı konut bazında yüzde 95.9, iş yeri bazında ise yüzde 100 oranında muvafakat imzalamıştır. Hemen ardından bölgenin tahliyesi ile toplam 446 bina, 666 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirilerek, kiraya çıkan hak sahiplerine kira yardımları da ödenmeye başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT İHALESİNİN BEDELİ: 767 MİLYON 828 BİN TL

TOKİ tarafından 26 Aralık 2022 tarihinde yapılan ihale sonrasında, Acar Spor Tesisler Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi’nin ihaleyi kazandığını söyleyen Çelik, “İnşaat ihalesinin toplam bedeli 767 Milyon 828 bin TL’dir. İhale itiraz süresinin tamamlanmasının ardından, yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış ve bu hafta itibariyle firmaya yer teslimi yapılmıştır Dolayısıyla çok yakın bir sürede, inşaat çalışmaları başlayacaktır. Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında 605 konut ve 54 işyerinin inşaat çalışmalarının 2 yıl içerisinde bitirilmesi ve hak sahiplerine teslim edilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Son olarak Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki deprem felaketine değinen Ömer Faruk Çelik, “Ülkemizin büyük bir deprem felaketini yaşadığı bu günlerde, Kentsel Dönüşüm Projemizin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu projenin başından beri bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, AK Parti Manisa Milletvekillerimize, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz ve tüm ekibine, projemize başından beri sahip çıkan değerli hak sahibi vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz