Dile kolay bir buçuk yılı koronavirüse yakalanmama tedbirleri ile geçirdik. Çin’in dünyanın başına bela ettiği milyonlarca canın kaybolduğu korku, heyecan günleri bu Perşembe günü geride bırakacağız. Düğün dernekler yapılmaya başlandı. Yasaklı Pazar’ın sonuncusunu da yaşadık.

Yaşamımız normale dönme günlerine antrenman yaparak başladım. Ne yaptım; geçen hafta Renan Çapra, İdris Şendil, Hikmet Oray Yalçın ile hafta sonu Talu Çiftliğinin ürün ağını geliştirmeye çalışan Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın, Ataman Taydaş ile birlikte olduk. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde Palet Restoranda birlikte oldum. Yaşam heyecanımın forma girmesini ise İzmir’in Güzelbahçe sahilinde yerel gazetelerin dağıtım planlamasını yıllardır yapan AK Parti il yönetiminde görevlerini başarı ile yapan Cemal Alat ve Ataman Taydaş ile sağladım. Denizin kenarındaki masadan şöyle bir denizi seyrettim.

YAŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ

İnsanoğlunun vazgeçmeyişi ilkelerden biridir. Yaşam özgürlüğünün karıştırılmasından hiç ama hiç hoşlanmaz. Yılların dostu Ataman Taydaş ile iki yıla yakın Cemal Alat’ın koronavirüs tedbirlerinden kurtulup bir araya gelme programıydı. Güzelbahçe’ye gidip denize karşı deniz ürünlerini midemize indirme planı… Ataman Taydaş geçen Çarşamba öğleden sonra 14.30’da beni Cemal Alat ile evden almaya geldi. Beraberce İzmir’in içine girdik. Alsancak turu attık. Oradan otobana çıktık. Yolda konuşmaya başladık. Cemal’e yolda takıldım. Ataman Taydaş’ın yanında “Cemal şükür kavuşturana en son zeytin bahçende çalışırken görüşmüştük” dedim. Ve Cemal’e “Ne kadar zeytinliğin var?” dedim. Öğrenmenin yaşı yok. Hemen lafı yapıştırdım “Cemal ne zeytini ne de yağını gördük” dedim. Ataman Taydaş “Görürsün başkan görürsün Cemal’in bundan sonra vakti çok. Zeytini de yağı da böyle birlikteliği çok görürsün” dedi. Güzelbahçe’de balık halinden Ataman Taydaş balık çeşitlerini inceledi. Cemal’e dönüp “Başkan barbun balığı, karides ve kalamar sever” dedi. Ataman Taydaş’ı tanımayan yok. Balıkçı hemen geldi “Ataman abime indirim yapın” dedi. Reis Restoranı uygun görmüş Cemal Alat önceden deniz kenarındaki masalardan birini ayırtmış. Oturduk hava güzel denizin dalgalarını seyrederken konuştukça konuştuk. Geçmişte yaşananları birbirimize anlattık. Vatandaşın şu andaki derdinin ekonomi olduğunu dile getirdik. Dostlarımızdan Hüseyin Tanrıverdi’yi aradık. Ataman Taydaş, Cemal Alat ve ben konuştuk kısa sürede bekliyoruz Hüseyin Tanrıverdi üstadı. Manisa AK Parti Milletvekili olduğu dönemde cemiyet başkanlığımda hep yanımda oldu. Dost dediğin böyle olur.

BÜLENT ARINÇ GELMİŞ

Bu sırada telefonum çaldı, bir dostum arıyor. Açtım “Başkanım Bülent Arınç geçen hafta sonu Manisa’daymış haberin var mı” dedi. Bilmiyorum dedim. Telefonlarımı çalıştırdım. Haber doğru Bülent Arınç sessiz sedasız Manisa’ya gelmiş ve Ankara’ya dönmüş. Manisa’ya gelmiş olduğunun son kanıtını da Manisa Anemon Otel Onursal Başkanı İsmail Akçura ile cumartesi sabahı baş başa kahvaltı yapmışlar. Bu konuda İsmail Akçura’ya da sitemim var. Arınç Manisa’ya geleceği zaman ben kendisini bilgilendiriyorum diyerek İsmail Akçura’yı aradım “Abi Bülent Arınç’ın gelişinden haberim olmadı” deyince “Manisa’yı boş bırakma” dedi. Ve Bülent Arınç’ın İsmail Akçura ile kahvaltısında Arınç’ın İsmail Beye Ertuğrul’u yalnız bırakma gezdir dediğini de öğrendim.

Ataman Taydaş ve Cemal Alat ile güzel bir gün geçirdim Güzelbahçe’de. Tekrarını beklerim.