Sabah Gazetesinin üstat köşe yazarı Yavuz Donat’ın Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile İrfan Meclisinde buluşmasını bugün yazıyorum. Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz’ın yazıhanesinde Yavuz Donat “Hayrullah, Manisa’ya gelip seni görmeden gitmiyorum” dedi. Hayrullah Solmaz’ın yanında misafirleri vardı. Turgutlu’dan iş insanı yüksek mimar Güzide İçen Kasap ve arkadaşları vardı. Güzide Hanım 3 dönemdir AK Parti’den Milletvekili müracaatında bulunmuş aday adaylarından. Siyaseti bilen Turgutlu’nun sevilen sayılan bir iş insanı. Kendisi ile Ankara’da Hüseyin Tanrıverdi ile de beraber olduk. İnşallah 2023’te milletvekili seçilecek. Listeye Güzide İçen Kasap’ı AK Parti Manisa’dan düşünür.

Turgutlulu misafirler Hayrullah Solmaz’ın yanından ayrıldılar. Tavla partisini Yavuz Donat üstat kaybettikten sonra Hayrullah Solmaz “Yavuz abi Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi bizi bekliyor” dedi ve bizleri aldı Yunusemre ilçesinde yapılan daha önce Yavuz Donat ve Hayrullah Solmaz ile geldiğimiz İrfan Meclisine götürdü. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yavuz Donat ile İrfan Meclisinde bir araya gelince hoş sohbet başladı. Bir yandan da hareketlilik başladı. Dr. Mehmet Çerçi, Yavuz Donat’a ilçede yaptıklarını anlatırken mikrofon kuruldu. Başkan Çerçi, Yavuz Donat’a “Günün yorgunluğunu Manisa’nın meşhur bestekar keman üstadı Bayram Bey birkaç parça Türk Sanat Müziği eseri okuyarak alacak” dedi.

Manisa’nın meşhur bestekarı keman üstadı aldı kemanını eline yarım saat Yavuz Donat ve bizlere Türk Sanat Müziğinin güzel eserlerini sundu. Bayram’ın sesi de güzeldi. Hakikaten günün yorgunluğunun bir kısmını atmış olduk. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Bayram Bey’in yeni evlenen çiftlerin nikah töreninde de mutlu günlerine mutluluk katan anlarına kemanı ile eşlik ettiğini söyledi. İki dönem milletvekilliği iki dönem de Yunusemre Belediye Başkanı seçilen Dr. Mehmet Çerçi ilçesindeki yaptığı hizmetleri Yavuz Donat’a anlattı. Millet Çarşısına gittik. Yüzme havuzu, sauna, masaj ve hamamı gezdik. Manisa için büyük yatırım yapmış sauna ve hamamı işletenler. Portakal suyumuzu içtik. Köfteci Yusuf’ta akşam yemeğimizi yedikten sonra veda edip Yavuz Donat’ı Ankara’ya gönderdik. Millet Çarşısında Bostanlı Sosyete Pazarı’nın her Salı günü kurulmaya başlamasına sevindim. Başkan Dr. Mehmet Çerçi ile Millet Çarşısındaki Sosyete Pazarını gezeceğim. Bu arada Başkan Çerçi’nin çalışanlarına yüzde 20 zam yapan sözleşmeyi imzalanmasından dolayı da kutlarım.

YAVUZ DONAT

"Lokomotif ilçe

Yunusemre... Metropol... Nüfusu 246 bin 440... Manisa'nın en büyük ilçesi.

Doktor Mehmet Çerçi... Belediye Başkanı... Eski milletvekili.

Aklı fikri planlı şehirleşmede... 5 yılda 2 bin 600 konut... Bitmiş, hak sahiplerine teslim edilmiş... Sırada bin 400 konut daha var.

Organize sanayi... Yunusemre Belediyesi sınırları içinde... 70 bin işçi... Vestel... ECA... Bosch... Mitsubishi... "Bacalar tütüyor."

Dr. Mehmet Çerçi, sürekli "Maske, mesafe, hijyen" denetiminde.

Son kısıtlamalar için "İhtiyaç vardı, çok iyi oldu" diyor... Ve devam ediyor:

- Şu korona illeti bir sona erse... Manisa uçuşa geçecek."