Çağımız teknoloji çağı. Yıllardır takip ettiğim TOBB’da kendi üyelerine teknolojiden uzak kalmaması için seferberlik başlatmış. Seferberliğin adı “AKILLI KOBİ.”

TOBB’un Manisa’daki lokomotifi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bu seferberlikle ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlemiş. Dün Aydın Besen ile kahvaltılı toplantıya birlikte katıldık. Manisa yerel, ulusal, görsel ve yazılı basının büyük ilgi gösterdiği toplantıda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Altındaş, Mehmet Ali Ok ve Hakan Kadayıfcılar basın mensuplarına TOBB ve Visa iş birliği ile oluşturulan Akıllı KOBİ Platformu hakkında açıklamalarda bulundular. Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz “Covid-19 küresel salgını, dünya çapında binlerce şirketin ve milyonlarca insanın yaşam ve iş yapış şeklini önemli ölçüde değiştirdi ve değiştirmeye devam edecek. Covid-19’un etkisiyle, sürdürülebilir teknolojilerin ön planda olduğu yeni dünya düzenine geçiş öngörülmekle birlikte şirketler gelecek planlarını oluştururken daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir sonuçlar elde etmeye odaklanarak, uzun vadeli değer oluşturmak için proaktif bir rol almayı tercih etmektedirler. Üyelerimizin ticari hayatlarında başarılı olabilmeleri, işlerini geliştirebilmeleri en büyük arzumuz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz diyor ki covid-19 küresel salgını dünya çapında ticaret şekillerinin ve çalışma sistemini buna göre değiştirdiğini KOBİ’lerin de buna uygun olarak kendilerini güncellemek zorunda olduklarını ifade etti. Toplantıda Başkan Mehmet Yılmaz, Doğrucu Davut gibi çeşitli konularda samimi bir şekilde fikirlerini paylaştı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak 3 vali değişmesine rağmen yapmak istedikleri meslek lisesini yapamadıklarını ifade etti.