Manisa FK’nın U16’ları kupayı aldı! Manisa FK’nın U16’ları kupayı aldı!

İspanya La Liga’nın 34. Haftasında Real Madrid, Cadiz’i 3-0 mağlup etti ve puanını 87’ye yükseltti. En yakın takipçisi Barcelona’nın da Girona deplasmanında kaybetmesiyle ligin bitimine 4 hafta kala Milli futbolcu Arda Güler'in de forma giydiği eflatun-beyazlılar, 36. LaLiga şampiyonluğunu ilan etti.

36. kez şampiyon oldu  

La Liga'nın 2023-2024 sezonunda Real Madrid, mutlu sona ulaştı. Ligin 34. haftasında bugün Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Cadiz ile karşılaşırken milli futbolcu Arda Güler maça 11'de başladı. Eflatun-beyazlılar sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 87'ye yükseltti. Bu müsabakanın ardından en yakın takipçileri Girona ile Barcelona kozlarını paylaştı. Müsabaka ilk dakikalarda atılan karşılıklı gollerle başladı. İlk yarısı Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile geçilen maçta ev sahibi, 65 ve 67. dakikalarda 2 gol bularak 3-2 öne geçti. Kırmızı-beyazlılar 75'te Portu ile bir gol daha bularak farkı ikiye yükseltti. Kalan dakikalarda başka gol olmazken Girona sahadan 4-2 galip ayrıldı ve 74 puanla ikinci sıraya yükseldi. Bu sonuçların ardından Real Madrid, en yakın takipçisi Girona'ya 13 puan fark atarak ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Cadiz karşısındaki galibiyetle ligde üst üste 7. galibiyetini alan eflatun-beyazlılar, yenilmezlik serisini 28 maça çıkardı. (22 galibiyet, 6 beraberlik) Real Madrid, ligin 18. haftasında Girona'dan aldığı liderliğin ardından koltuktan bir daha inmezken 34 hafta sonunda 27 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyetle 87 puan topladı.

2 kupa kazandı

Sezon başında Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu yaşadı. Milli futbolcu Güler, bu sezon Real Madrid ile ikinci kupasını kazandı.

Kaynak: İHA