Bugün bir Galatasaraylı olarak Avrupa’da bir başka Cimbom’u yazmak, takımı övmek ve İmparator’a da hakkını vermek için kağıdı ve kalemi elime aldım. Zirve mücadelesinde hayal kırıklığı yaratan Aslan UEFA Avrupa Liginde 4. torbadan gelip namağlup lider bitirmenin gururunu yaşattı. Ülkemizde taraftarına üç galibiyet ve üç beraberlikle 12 puan toplayan Galatasaray’ımı ve yerden yere vurduğum Teknik Direktör Fatih Terim’in hakkını vermem gerekiyor. İtalyan gazeteleri Fatih Terim için “İMPARATORUN MODASI GEÇMEZ” diye övgüler yazmışlar. Süper Ligde yokuz ama Avrupa’da göz kamaştıran futbol ve taktikleri sahada başarı ile uygulayan Avrupa Liginde son on altı arasına giren Cimbom’a binlerce teşekkürler. Başarının mimarlarından İmparator Fatih Terim’e teşekkürler.

LİGDEKİ YARAMIZI SARDI

Biz ailece Galatasaraylıyız. Başarısına da sevincine de ortak oluyoruz. Kötü günlerinde de birlikte üzülüyoruz. Süper Ligin 16. haftasında Galatasaray zirveden uzak bir tablo tattırdı bugünlere kadar. Fenerbahçe’ye yenildik. Düşme hattındaki takımlara yenildik. Bir türlü istikrarı Süper Ligde yakalayamamış bir Galatasaray’ın gönüldaşı olarak geçen hafta İtalya’da Lazio maçı performansı ile hayata döndük desek yeridir. Futbol gönlümüzü Avrupa başarısı ile hoşnut tutan Galatasaray’da Başkan Burak Elmas ve yönetimi de rahat bir nefes aldı. Kasasını da doldurdu. Avrupa’da Galatasaray’ın kazanç kapısı 3 ön eleme ile 280 bin Euro ile başladı. Sonra gruplara katılım parası olarak 3 milyon 630 bin euro, UEFA katsayı ödemesi olarak 3 milyon 168 bin euro, 3 galibiyete 1 milyon 800 bin euro, 3 beraberliğe 1 milyon 260 bin euro, liderlik ödülü 1 milyon 100 euro, son 16 tura katılım 1 milyon 200 euro, yayın geliri 5 milyon 350 bin euro kazandı. Toplamda 17 milyon 878 bin euro Galatasaray Kulübünün kasasına giren para oldu. Galatasaray grup lideri olarak hem play-off oynamaktan hem de devler liginden rakiplerle eşleşmekten kurtuldu. Hem de yaklaşık 3 hafta daha fazla dinlenme şansını yakaladı.

Fatih Terim’le de Avrupa’da bir başarıya da imza atmış oldu. Avrupa Liginde son on altıya kalmak Türk futbolu açısından altın değerinde. Ben beğensem de beğenmesem de Fatih Terim büyük bir hoca ve lider olduğunu bir kez daha Galatasaray camiasına ve ülkemizin futbol camiasına da gösterdi. Sezar’ın hakkı Sezar’a vermek gibi Fatih Terim’in hakkını da vermek görevimiz diye düşünüyorum.

AVRUPA İÇİN BAŞKAN BURAK ELMAS KESENİN AĞZINI AÇACAK

Başkan Burak Elmas Süper Ligde şampiyonluktan uzaklaştığı dönemde Avrupa’daki başarısına başarı katmak için Ocak ayında transfer hamleleri hazırlığı içinde. Fatih Terim’in önerileri ile takım eksikliklerini gidermek için kesenin ağzını açacak. Galatasaray UEFA listesinde üç değişiklik yapma hakkına sahip. Bakalım bu yıl 2000’deki tarihi UEFA şampiyonluğu 2022’de de gerçekleşecek mi? Hayal kurmak bence başarının başlangıcı olur. Galatasaraylı olarak bundan sonra Süper Ligi değil Avrupa Liginde Galatasaray’ın ne yapacağına bakacağız.