Sağlık Bakanlığı'na bağlı Manisa Şehir Hastanesi'nde Dr. Cemil Öztürk ve ekibinin yaptığı başarılı operasyon sonrası rahat ve huzurlu bir gece geçirdim. Ameliyat olduğumu öğrenen birçok dostum telefonla geçmiş olsun derken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, ekonomist Hikmet Oray Yalçın, Başhekim yardımcısı Önder Utku Datlı ile ziyaretime geldiler. Sevgili dostum Ömer Faruk Çelik'in ziyareti sırasında Manisa Olay Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ertan Korkmaz, Yazı işleri müdürü Esra Kale de geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Ertan Korkmaz'ın yaptığı muzipliği bir kenara koydum. Hiçbir zaman unutmayacağım. Olay gazetesi ekibi de telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sağlık her şeyin başı. Dikkat etmek gerekir. Ama ihmalin en fazlasını yapan bir kimliğe sahibim. Onun için son dakikaya kadar sağlık sorunlarını çözmeme gibi huyum var. Bu ameliyatı da çaresiz kaldığım için oldum. Sağ olsun beni Dr. Fahrettin Er ikna etti. Üroloji uzmanı Dr. Cemil Öztürk'te ekibi ile birlikte ameliyatımı başarıyla gerçekleştirdi. Tıp çok ilerlemiş. Ameliyat olurken yapılan bütün operasyonları ekranda izledim. Dr. Cemil Öztürk ve ekibi operasyon sırasında yapılan müdahaleler hakkında bana bilgi verdiler. Allah razı olsun. Dün itibariyle kendime geldim.

Şehir Hastanesi'nin üroloji servisindeki hemşire ve sağlık çalışanları gerçekten gösterdikleri ilgi ve alaka ile büyük teşekkürü hak ediyorlar. Moralim yerine gelmeye başladı. Bu arada AK parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık'ın ziyareti beni çok memnun etti. AK Parti Manisa il başkan danışmanı Ataman Taydaş ile birlikte ziyaretime gelen AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık benimle, eşim Nermin hanımla ve oğlum Gökhan'la uzun bir sohbet etti.

Şehir hastanesi doktorlarından Yücel Özsoy ve yeğenim Burak Seyrek ameliyatım boyunca ilgi ve alaka gösterdiler. An be an sağlık durumum ile ilgili aileme bilgi verdiler.

Dostlar böyle günlerde belli oluyor.

TBMM Başkanlığı yapan AK Parti kurucularından duayen siyasetçi Bülent Arınç telefonla aradı. Hastalığımı Ahmet Songüler'den öğrendiğini söyledi. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisi ile Manisa siyaseti üzerine kısa bir sohbetim oldu. Şehir Hastanesi'nin de mükemmelliğinden kendisine bahsettim. Kendisi de Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Saka'nın ne kadar tecrübeli bir isim olduğunu bana söyledi. Selamımı ilet dedi. Sağ olsun telefonu ile beni mutlu etti. Manisa AK Parti Milletvekili MKYK üyesi Murat Baybatur geçmiş olsun dileklerini iletti. Ben de kendisine sağlığımın iyileşmesi ile ilgili mutluluğumu ilettim. 3 dönem Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi dostum da beni aradı. Ameliyat olduğum haberini alınca aradığını iletti. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle dedi.

Sevgili büyüğüm sayın bakanım Sümer Oral ameliyat sürecimi baştan sona takip edip bana destek oldu. Sabah gazetesinin duayen köşe yazarı ve üstadım Yavuz Donat Suriye sınırından döner dönmez sayın bakanım Sümer Oral'dan aldığı bilgi ile beni aradı. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hastalığımı başından sonuna kadar takip etti. Dün de telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti. Ben de kendisine iyileşir iyileşmez Çeşme'de balıkçı Niyazi'de buluşmak üzere dedim. İki gündür telefonlarım susmuyor. Cengiz Ergün gibi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz'da sürecin en başından beri beni yalnız bırakmadı. Ameliyat öncesi ve sonrası hep aradı. Sağolsun hastaneye çiçekte göndermiş. Bana hep moral verdi. Allah insanı eşinden dostundan eksik etmesin. Borsa Başkanı Sadık Özkasap'ın da çiçeğini dün aldım. Şehzadeler Belediye başkan yardımcısı Ahmet Songüler dün de ziyaretime gelerek beni çok memnun etti. Şehir hastanesi müdürü Barış Karataş ile ziyaretime gelip bir isteğin var mı diye sordular. Hastanenin ne kadar mükemmel olduğunu müdür Barış Karataş'a da anlattım.

Başta Anemon otelleri yönetim kurulu onursal Başkanı İsmail Akçura, yönetim kurulu başkanı Salim Yavaş, Zafer Ünal, Abdullah Akarsu, Dünürüm Rüştü Akçakın, Haşim Ağar, Ahmet Erken, Fikret Taşçı, Hasan Çoksöyler, Aydın Besen, Baba Nejat, Capala Mehmet, Ali Filizkan, Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Erdinç Yumrukkaya, Abdullah Taşkan Ümit Türek, Metin Gökalp, İdris Şendil, Renan Çapra, Bilal Demir, Cem Kargın, Hüseyin Kargın, Nihat Akyol, Rıfat Uygur, Rıfat Sarı, Ahmet Özövgü, Bayram Ali Baylan, Mehmet Hakkı Özbayır, Halis Teker, Zeynel Balkız, CHP il Başkanı Semih Balaban, İYİ parti il Başkanı Hasan Eryılmaz ve bir çok dostum geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Muhakkak yazarken unuttuklarım olmuştur. Dostlarım kusura bakmasın. Bu süreçte oğullarım, kızım, gelinlerim, damadım ve eşim Nermin Hanım hep yanımda oldular. Gelinim Gözde yemekler yapıp yolladı. Oğlum Gökmen akşamları iş çıkışı gelip ihtiyaçlarımı karşıladı. Hepsi pervane oldular başımda.

Dün yavaş yavaş kendime gelince köfteci Onur'un kağıt köftesini afiyetle yedim. Oğlu Can hastaneye kadar gelerek hem geçmiş olsun dedi hem köfteleri getirdi. Akrabam Nedim ameliyatımın ilk gününde yaptığı çorbaları gönderdi. Afiyetle ile içtim yaralarıma derman oldu.

Yavaş yavaş kendime geliyorum. Tüm dostlarıma tavsiyem sağlığınızı ihmal etmeyin. Kalın sağlıcakla.