Keskin sirke küpüne zarar demişler. Galatasaray Fenerbahçe maçı sonrası bir kaşık suda fırtınalar koparan Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim hem kendini yaktı hem Galatasaray’ı… Pazar günü Beşiktaş- Galatasaray derbisi vardı. Akşam saatlerine doğru ben ve Haşim Ağar’ın ortaklaşa olarak yayın hayatına geçirdiğimiz Manisa FM’in efsanelerinden Mutlu Kelleci ile oğlum Gökhan Söğütaltı kahvesine geldiler.

Ayaküstü sohbet ettik. Hepimiz Galatasaraylı olmamıza rağmen Beşiktaş maçında hiç ümidimiz yoktu. Nasıl olsun zaten. Çarşamba günü Moskova’da yerlerde sürünen bir Galatasaray vardı. Haftalardır dişe dokunur bir oyun sergilemiyordu sarı-kırmızılılar. Fenerbahçe maçı sonrası kimyası bozuldu Galatasaray’ın.

Fatih Terim Efendi bağırdı çağırdı aldırttı cezaları. Sonra başladı TFF Galatasaray’a gövde gösterisi yapmaya. Önce Konyaspor maçında kafasını kopardılar. Bu haftada Cüneyt Çakır yönetiminde ince ince yasemince yaptılar.

Dediğim gibi maç öncesi Galatasaraylı olarak hiç umudum yoktu. Ama maça bakacak olursak Beşiktaş hiçbir şey oynamadı. Galatasaray eksik ve cezalı kadrosu ile bir şeyler yapmaya çalışırken Beşiktaş bu Galatasaray’dan korktu resmen. Kendi sahasında kabullendi oyunu. Yani Cüneyt Çakır’ın uyduruğu bir en direk vuruş sonucu ballı lokma bir penaltı ile öne geçmişsin.

Sahada kafa olarak dağılmış bir Galatasaray var. Sen rakibi dağıtmak yerine skoru korumaya çalışıyorsun. Şenol Güneş’i anlamak mümkün değildi. Galatasaray biraz şanslı olsa maç berabere biterdi ama top sevmedi. Şunu da net söyleyeyim Galatasaray Fenerbahçe maçından sonra hiçbir maçta etkili bir oyun oynamadı. Hep saha dışı olaylar ile uğraştı.

Pazar günkü derbide de oyun olarak çok kötüydü. İki takımda iyi oynamadı golü atan kazandı. Maç sonrası oğlum Gökhan’ı aradım. “Sesin çıkmıyor” dedim. “Kime neyi anlatacağız. Geçen hafta Ankaragücü- Beşiktaş maçını yöneten Mete Kalkavan bu hafta derbi maçın VAR hakemi oluyor. Bu hafta Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının VAR hakemi Fırat Aydunus. Mesajı net bir şekilde veriyorlar.

Bu sezon işimiz çok zor” dedi. “Hakemlik ne var?” dedim ilk önce Gökhan’a. Daha sonra A SPOR’da Erman Toroğlu’nu izleyince oğluma hak verdim. Bu Cüneyt Çakır profesyonelce maçı yönetip 3 puana ihtiyacı olan tarafa doğru düdükler çalmıştı. Alttan alta çaldığı düdükler ile maçı istediği gibi bitirdi. Bu sonuç ile Beşiktaş şampiyonluk yarışına ortak oldu.

Bana göre herkesten vurgun yemiş Galatasaray Beşiktaş ile aynı puanda olması büyük bir mucize. Yani TFF açık açık senin üstünü çizdim diyor. Bunun sorumlusu Fatih Terim ise ortalıktan kayboldu. Olan Galatasaray’a oldu. Mustafa Cengiz gibi efendi bir başkan 150 gün ceza aldı. Diğer tarafta bildiri yayınlayan başkanlar disipline bile sevk edilmedi. Son olarak bugünlerin yarınları da var diyerek bitireyim.

Bu VAR sistemi elbet Galatasaray’ın lehine de dönecek. Şimdi kıs kıs gülen Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı dostlarımı o zaman göreceğim ben.