Şehzadeler Belediyesi tarafından restore edilen Manisa'nın fethinin sembolü Fetih Mescidi ibadete açıldı. Düzenlenen törende koşuna Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Saruhan Bey tarafından yaptırılan Fetih Mescidini aslına uygun şekilde restore ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu; "Projelendirme aşamasındaki katkı ve destekleri için Sayın Valimize, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze , emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burayı çevre düzenlemeleri ile birlikte 7,5 milyon TL gibi bütçe harcayarak tamamladık. Rakamı güncelleyecek olursak 12 milyona tekabül ediyor. Şuan Manisa Kalesi'nin surlarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yapılıyor. Onların da restorasyon projeleri hazırlanacak. Akabinde de surların restorasyonuna başlayacağız. Burası her geçen gün daha da güzel olacak. Burası aynı Manisa'nın fethi gibi bir başlangıçtı. B8undan sonra bu bölge Manisa'nın bir cazibe merkezi haline gelecek. Şehrin tanıtımına, turizmi ve ticaretine ciddi katkılarda bulunmuş olacak. Biz tarihimize ecdadımıza sahip çıkarak mescidi aslına uygun restore ettik ve halkımıza, ilgili kurumlarımıza burayı teslim ediyoruz. Rabbim daha nice güzel ecdad yadigarı eseri restore edip kazandırmayı nasip etsin. Şehzadeler Belediyesi olarak başta Kurşunlu Han olmak üzere birçok eserimizi restore edip halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bundan sonra da benzeri çalışmaları sürdüreceğiz."

Daha sonra katılımcılara hitap eden Manisa Valisi Enver Ünlü ise Manisa'nın fethinin 710. yılı ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılını aynı haftada kutlamanın memnuniyetini paylaşmak istediğini dile getirerek şöyle konuştu; "Bu güzel eseri , fethin sembolünü restore ederek fethin yıldönümünde şehrimize kazandırdığı için, fethi taçlandırdığı, ecdadımızın ruhunu şad ettiği için değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından yaptırılan dua eşliğinde önce Fetih Mescidi'nin açılışı yapıldı, ardından da protokol 710 yıl sonra Fetih Mescidi'nde ilk namazı kıldı. Özkan ÇELİK

Çarşamba günü tatil olacak mı? Çarşamba günü tatil olacak mı?

Editör: Nuray Bozkurt