Tebessüm ettiren bir haber Manisa Büyükşehir Belediyesi İsmail Ciden Huzurevi’nden geldi. Huzurevi sakini Fatma Karabacak, takdire şayan azmiyle okuma yazmayı öğrendi. 72 yaşındaki Fatma teyzenin en büyük sevinci, artık torunlarına kitap okuyabilmesi oldu. 72 yaşındaki Fatma Karabacak, Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini anlayabilmek için huzurevinde okuma yazmayı öğrendi. Okuma yazma bilmediği için her zaman eksiklik hissettiğini söyleyen 72 yaşındaki Fatma teyze, “5 yıldır huzurevinde kalıyorum. Benim eşim çok erken yaşta öldü. O yaşarken beni kutsal topraklara götürmüştü. Daha sonra geri geldiğimizde Kuran-ı Kerim’i hatim ettim. Okuma yazmam yoktu. Kuran-ı Kerim’i hatim ettikten sonra Türkçe mealini okumak istedim ama okuma yazma bilmediğim için okuyamadım. Bu yüzden hep eksiklik hissettim” dedi.
“İÇİMDE HER ZAMAN OKUMA İSTEĞİ VARDI”

Okuma yazma öğrenirken yaşadığı zorlu süreçleri anlatan Fatma Karabacak, “Bir gün kendime çok kızdım. ‘Herkes okuma yazma biliyor, sen bilmiyorsun’ dedim, ‘senin neyin eksik’ dedim. Bizimle ilgilenen çalışanlara gidip okuma yazma öğrenmek istediğimi söyledim. Onlar da çok sevindiler. Sağolsunlar, bana ders çalıştırmaya başladılar. İlk başlarda çok zorlandım. Anlamıyordum. Kendime çok üzülüyordum. Bu sefer daha da azmetmeye başladım. 2 ayda okumayı ve yazmayı öğrendim. İçimde okuma isteği varmış. Çocukken de hep okumaya hevesim vardı ama olmadı. Şimdi çok mutluyum. Okulumu bitirseydim öğretmen olmak istiyordum. Şimdi öğretmenlerimiz bana okuma yazmayı öğretti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
TORUNLARININ KİTAPLARINI OKUYOR

Torunlarına okulda verilen kitapları okuyan ve kitapları değiş tokuş yaptıklarını ifade eden 72 yaşındaki Karabacak, “Her kitabı okuyorum. Bazılarını anlayamıyorum ama yine de tekrar tekrar okuyorum. Okuma yazmayı yeni öğrendiğim için çocuk kitaplarını okumaya başladım. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitabı okumayı çok seviyorum. En sevdiğim kitap o. Torunlarım da küçük. Onlarla kitaplarımızı değiş tokuş yapıyoruz. Onların bitirdiği kitapları ben okuyorum, benim bitirdiğim kitapları onlar okuyor” dedi.
“BU ZAMANA KADAR OT GİBİ YAŞAMIŞIM”

Fatma Karabacak, “Ben okuma yazmayı öğrendikten sonra hayatım değişti. Bu zamana kadar ot gibi yaşamışım diyorum. Gençlerin hepsinin okumasını istiyorum. Okumak ve yazmak hayatın en güzel şeyi” diye konuştu.
OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİ İÇİN OTOBÜSÜ KAÇIRMIŞ

72 yaşındaki huzurevi sakini Fatma Karabacak son olarak başından geçen komik bir anıyı şöyle anlattı, “Eşimle birlikte bir kere İzmir’e gitmiştik. Ben Manisa’ya geri dönecektim. Otogarda otobüs bekliyordum. Manisa yazısını okuyamamıştım. Otobüs de beni beklemedi tabii. Otobüsün üzerindeki yazıyı okuyamadığım için diğerini bekledim. Şimdi televizyondaki haber programlarında altyazıları bile okuyabiliyorum”
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim