Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen meclis toplantısı, yoklamanın alınmasıyla başladı.
YURTDIŞI GEZİSİ POLEMİK ÇIKARDI
  1. gündem maddesi olan Almanya ve Kıbrıs gezilerine gidecek meclis üyelerinin seçilmesi konusunda ciddi bir polemik yaşandı.

CHP grubunun Almanya’ya bir meclis üyesi göndermek istemesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, “Bu durum grupta konuşuluyor. Ben de gizli konuşulan şeyi söylüyorum. AK Parti ve MHP grubundaki meclis üyelerine sıra gelmezken CHP grubu yurtdışı gezilerinde iki kez dönüşüm yapıyor. Bu adalet değil” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, bu kararın mecliste alındığını ifade etti. İkili arasında yaşanan laf dalaşında Mehmet Çerçi, “CHP grubu Manisa’da nasıl bir etkisi olduğunu meclis koltuklarında gösterseydi” dedi. Bunun üzerine sinirlenen CHP’li Zeki Bilgin, “Bizim Manisa’daki gücümüzü herkes biliyor. Eğer istiyorsan meclis grubundaki arka sıralarımız boş, gelebilirsin” diyerek AK Partili Çerçi’ye yüklendi.
Çerçi, “Sen ne diyorsun? Ne saçmalıyorsun? Burada ciddi bir şey konuşuyoruz. Konuyu sulandırma. Sen CHP’li misin MHP’li misin belli değil bir kere” dedi. Bu cümle üzerine konuya Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün müdahale etti.
Bu defa polemik Başkan Ergün ve Başkan Çerçi üzerinden devam etti.
BAŞKAN ERGÜN’DEN ÇERÇİ’YE, “SİYASİ AHLAKI BANA ÖĞRETEMEZSİN!”
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çok ayıp ediyorsun. Bu söylediğin söz yakışık almadı. Zamanında sizin bu mecliste ne karar aldığınızı halk çok iyi biliyor. İki grubu da yok kabul ettiniz. Siz yok kabul ederken iyiydi” dedi. Çerçi bu sözler üzerine, Başkan Ergün’e, “Siz bu meclis üyelerini nasıl transfer ettiğinizi söyleyin o zaman. Güneş Otel’i, 5 meclis üyesini biliyoruz. Sizin yaptığınız ahlaki değil. Sen meclis üyelerini nasıl transfer ettiğini söyle” iddialarında bulundu.
Başkan Çerçi’nin iddialarına sinirlenen Cengiz Ergün, “O kelimeyi ağzından geri al. Siyasi ahlak kimde var kimde yok sen bana öğretemezsin. Niye bazı şeyleri kabul etmiyorsunuz. Diğer parti başkanlarını almak daha mı şık oluyor? Diğer partinin başkanlarını alıp Bakan yapmak daha mı doğru? Buna cevap ver önce. Orası yapınca güzel burası yapınca kötü oluyor” dedi.
“AK PARTİ ÖYLE ŞEY YAPMAZ!”
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, “Biz kimin başkanını alıp milletvekili yapmışız? Ben o mecliste 9 sene bulundum. AK Parti öyle şey yapmaz” dedi.
Başkan Ergün, “Tamam, yapmaz. Canın polemik yapmak istiyorsa Ramazan ayındayız. Daha sonra yap” ifadelerini kullandı.
ÇERÇİ, “İBRAHİM, VAZGEÇ!”
Laf dalaşının ardından AK Partili Çerçi sinirle meclis üyesi İbrahim Onaylı’ya seslenerek, “İbrahim vazgeç, Almanya gezisinde AK Parti’den kimse yoktur. Ben verdim grup adına kararı. İstersen bir de oylat. Onlara da siz gidin” diyerek grubunun Almanya ve Kıbrıs gezilerine katılmayacağı kararını açıkladı.
Başkan Ergün son olarak, “Grup kararı mı bu? Bazen grup senin sözlerine katılmıyor da, o yüzden dedim” diyerek maddeyi oylamaya sundu. Almanya ve Kıbrıs gezilerine CHP ve MHP grubundan üyelerin isimleri yazdırıldı.
“DEPREMZEDELERE EV YAPILSIN”
Büyükşehir Meclisi’nde bir diğer önemli gündem maddesi, depremzedelere yönelik ev çağrısıydı.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinde depremden zarar gören evlerin sakinlerine 2 bin 500 TL nakdi yardım yapılması talep edildi. Bazı meclis üyeleri, ihtiyaç sahiplerine verilecek 2 bin 500 TL’nin yaraları sarmayacağını ifade ederek, yıkılan evlerin prefabrik şekilde yeniden yapılması ve vatandaşların mağdur edilmemesi talebi gündeme getirildi.
Talebin değerlendirilmesi için önerge komisyona sevk edildi.
Diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ardından meclis sona erdi.
Editör: TE Bilişim