İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sekreter, vatandaşlara prezervatif kullanmaları uyarısında bulundu.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sekreter, Şehzadeler, Akhisar ve Alaşehir ilçelerinde bulunan genelevlerinde çalışan 81 kadına yapılan kan tetkiki ve vajinal yayma testleri sonucu 1 kadında frengi hastalığı tespit edildiğini, başka bir kadına ise bel soğukluğu (gonore) teşhisi konulduğunu söyledi. Haftanın belirli 2 gününde genelevlerinde genel muayene yaptıklarını, geçen yıl 1170 test gerçekleştirdiklerini belirten Özgür Sekreter, 4 bin 433 defa da vajinal smear uyguladıklarını ifade etti.

Dr. Özgür Sekreter, "81 kadına yıl boyunca 410 frengi (VDRL/TPHA) testi, 330 aıds (HIV) testi, 330 hepatit B (HBSAg) test muayenesi uygulandı. Ayrıca 4 bin 433 defa da vajinal smear testi uyguladık. Yapılan test sonuçlarında Şehzadeler İlçesindeki genelevdeki 1 kadında frengi hastalığı tespit edildi. Akhisar İlçesindeki genelevdeki 1 kadında ise bel soğukluğu (gonore) hastalığı tespit edildi. Bulaşıcı hastalık ya da hastalık şüphesi nedeniyle çalışmasında sağlık yönüyle sakıncalı durum tespit ettiğimiz kadınları tedaviye yönlendirdik ve tedavi süresince çalışmasını engelledik" dedi.

PREZERVATİF KULLANMA UYARISI

Dr. Özgür Sekreter, gerekli çalışmaları yapmalarına rağmen vatandaşların bu konuda rahat davranmayıp mutlaka kendilerini korumak maksadıyla prezervatif kullanmaları yönünde uyarıda bulundu. Dr. Özgür Sekreter, "Cinsel yolla bulaşan bir hastalık söz konusu olduğunda hiçbir belirti olmayabileceği gibi cinsel organlarda akıntı, şişlik, ağrılı ve ağrısız yaralar gibi belirtilerle durum kendini gösterebilir. Birlikte yaşayanların başkalarıyla cinsel ilişkide bulunmamaları kendilerini ve eşlerini bu tür hastalıklardan korur. Bizim haftanın iki günü genel evlerine muayene yapıyor olmamız, vatandaşların bu konuda rahat davranmalarına kesinlikle neden olmaması gerekir. Vatandaşlarımızda kendilerini korumak amacıyla gerekli tedbirleri alması lazım. Vatandaşlar da üzerine düşen görevi yaparak, prezervatif kullanmaları yönünde ısrarcı olmalı ve mutlaka kullanmalıdırlar" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim