Eski Garaj Yeni Proje' adıyla Eski Garaj yerine yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi'nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, projeyle ilgili verdiği bilgilerde "Eski garaj projesiyle ilgili çalışmalarımız bitti. Önümüzdeki hafta içerisinde birkaç projede rötuş çalışması yapacağız. Önümüzdeki hafta ortasında ihale birimine sevk edeceğiz. Mayıs ya da haziran ayında ilk kazmanın vurulmasını öngörüyoruz." dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden ‘Eski Garaj Yeni Proje'de somut adımlar atılmaya başlandı. Geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde tanıtımı büyük bir törenle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından yapılan projeyle ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu açıklamalarda bulundu.
Manisa'ya önemli bir prestij kazandıracak proje ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gençoğlu, projeyle ilgili somut adımlar atma aşamasına geldiklerini bildirdi.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALE İLANINA ÇIKILIYOR
Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu, ‘Eski Garaj Yeni Proje'de çalışmaların bittiğini, önümüzdeki haftadan itibaren birkaç rötuş çalışması yapılacağını kaydetti. Gençoğlu şöyle devam etti: "Önümüzdeki hafta ortasında da projeyi ihale birimine sevk edeceğiz. Bu şekilde Eski Garaj Yeni Proje hizmetinin de ihale ilanına çıkmış olacağız. Proje çok geniş çaplı bir proje olduğu için 2,5-3 yıla yakın bir süre alacak. Bedel olarak da çok yüksek bir bedeli var. Ancak proje Manisa için çok güzel bir proje olacak." dedi.
MAYIS YA DA HAZİRANDA KAZMA VURULACAK
Bu tür büyük projelerde ihale ve iş yapım sürelerinin uzun olduğunu hatırlatan Gençoğlu, "Süre biraz uzun da olsa beklemeye değecek bir proje. Proje bittiği zaman Manisa sınıf atlayacak. İhale süreleri biraz uzun olacak ancak işe başlama tarihinin mayıs ya da haziran olmasını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
PROJEDE YOK YOK
Öte yandan proje, zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi'nin yanı sıra bin 600 araç kapasiteli otopark, kent müzesi, Manisa Spil Dağı ve dağdaki endemik bitki popülasyonu gibi kentin tüm potansiyellerinin anlatılacağı bir merkez de yer alıyor.
Editör: TE Bilişim