Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) ve Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan girişimcilik eğitim kursları 22 Mayıs tarihinde üye iş yerleri olan English kampüsteki sınıflarda yapılacak. Kurs başvuruları, 22 Mayıs’a kadar devam edecek ve mülakat 18-21 Mayıs saat 09.00 ile 15.00 aralığında gerçekleştirilecek.
Manisa Girişimciler Derneği olarak İş-Kur ile ortak girişimcilik kursu açtıklarını anlatan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu hedeflerinin, kurs bitiminde verilecek olan sertifika ile kursiyerlerin kuracakları iş alanında daha bilgili ve önde olmaları ve verilen teşviklerden yararlanmalarını hedeflediklerini anlattı.
Kurs ile ilgili bir açıklama yapan MAGİDER Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, girişimcilik eğitim kursları ile KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini belirterek, "Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgesi verilecek olup, bu belgeyi alarak kendi işini kuracak girişimcilere KOSGEB tarafından 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecektir. Bunun yanında iyi bir girişimcilik fikriyle gelene MAGİDER üyeleri olarak sermayenin tamamını biz karşılayıp fikir sahibine bedelsiz hisse vererek ortak iş yapma imkanı sunacağız. Herkes kazanacak! İyi biliyoruz ki ülkenin ve şehrin kalkınması bireylerin çabası ve üretime sağlayacakları katkı ile doğru orantılıdır. Kursiyerlerimizin belge alabilmeleri için kursa devamlılık göstermeleri önem arz etmektedir. Kurslarımızın şehrimize ve girişimcilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Editör: TE Bilişim