MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlikle 100 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunumu sonrasında zeybek oynadı. Kadınlar zeybek oyununu açtıkları bayraklarla sonlandırdı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'un da katıldığı törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ve üyeleri tarafından çelenk sunuldu.
Hava muhalefeti dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında Sergi Salonu olarak düzenlenen eski Fatih Nikah Salonunda devam eden kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya tarafından günün anlamına ilişkin yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün iki yönüyle bu sene büyük anlam taşıdığına dikkati çekti. Özel, 8 Mart'ın dün Bursa İnegöl'de yaşanan trafik kazasında 7 kadının hayatını kaybetmesiyle birlikte anılacağını belirterek, "8 Mart'ın bir diğer önemi ise önümüzdeki ay Türkiye'de hep birlikte kullanacağımız oylarla rejimin değişip değişmeyeceğine, cumhuriyet tasarımlarının ortadan kalkıp kalkmayacağına, kadının toplumdaki yerinin geriye gidip gitmeyeceğine karar vereceğiz. Bu konuda söyleyecek herhangi bir söze gerek yok. Türk kadını istilaya, işgale, ikinci sınıf vatandaş olmaya, oy kullanmamaya hayır demiştir. Erkeklerden önde cumhuriyeti kurtaran da, kuran da, kazanımlarına sahip çıkan da her zaman Türk kadını olacaktır. Ben Türk kadınlarının gelecek ay verecekleri karardan son derece eminim, 8 Mart hayırlı olsun" diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Her günü dünya kadınlar günü ilan etsek yine de size borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir gerçektir" diye konuştu.

"SON 6 YILDA MANİSA'DA 24 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ"
Kadına yönelik şiddet, taciz ve benzeri olayların herkesi üzdüğünü ifade eden Başkan Ergün, bu tür olayların kendilerini derinden yaraladığına vurgu yaparak, "Otobüse binip evine gitme derdinde olan kızımız Özgecan, erkek arkadaşıyla sinemaya gittiği için ağabeyi tarafından katledilen Ceylan Timuroğlu ve niceleri. Yalnızca Manisa'da 2010- 2016 yılları arasında kayda geçen 24 kadın cinayeti işlendi. Giydiği kıyafet nedeniyle tekmelenen, başörtüsü taktığı için tartaklanan kadınlar da bizim kadınlarımız. Bu saydığımız olaylar ülkemiz için utanç içerirken ne yazık ki cehaletin bizleri bu noktaya taşıdığı gerçeği de yüzümüze tokat gibi çarpmakta" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 3 ay boyunca zeybek oyununa hazırlanan Kadın Meclisi öncülüğündeki 100 kadın oynadıkları zeybekle büyük alkış aldı. Topuklu efelerin zeybek oyunu açılan Türk bayraklarıyla sona ererken programın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün katılımcı bayanlara çiçek ve fular hediye etti.
Editör: TE Bilişim