YUNUSEMRE Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.
BAŞKAN ÇERÇİ FESTİVALİ DEĞERLENDİRDİ
Başkan Çerçi, meclis öncesinde düzenlenen yağlı güreş festivaliyle ilgili değerlendirmede bulundu. Güreşleri yaklaşık 20 bin kişinin izlediğini ifade eden Başkan Çerçi, “Güzel bir festival oldu. İnşallah alanı daha da güzelleştireceğiz. Tribünleri de geliştireceğiz.” şeklinde konuştu.
BİNLİK PLAN YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR’E
Meclis’te imar planlarıyla ilgili madde hakkında bilgi veren Can Mercül, “Büyükşehir Belediyesi, 1/1000’lik planları yapma yetkisini kendilerine vermemizi istedi. Planların onama yetkisi ise bizde olacak. Şehzadeler Belediyesi de aynı şekilde yetkileri Büyükşehir’e devredecek.” dedi.
Mercül, planların askıya ilçe belediyelerinde çıkacağını ve itirazların da yine ilçe belediyelerine yapılacağını bildirdi.
Madde ile ilgili söz alan Başkan Çerçi, ‘Onama’ ifadesi yerine ‘Karar alma’ ifadesinin daha uygun olduğunu dile getirdi. Başkan Çerçi, “Eğer planda bir eksiklik görürsek planı geri gönderebiliriz. Bize düzeltilmiş haliyle gelir. Bu meclisin iradesini kimseye vermem. Büyükşehir’in planları bizim de kabul ettiğimiz bir plan olmak zorunda” ifadelerini kullandı.
MHP Grubu adına konuşan Mehmet Palabıyık ise amacın işlemlerin en hızlı ve kolay şekilde halledilmesi olduğunu aktardı.
Konuşmaların ardından madde oylamaya sunuldu. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
Daha sonra Meclis’teki komisyonlara üye seçimleri yapıldı. Yapılan oylamalarla Plan ve Bütçe Komisyonu’na, İmar Komisyonu’na, Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu’na, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na, Sosyal Yardım Yaşlı Engelli Çocuk Kadın Komisyonu’na, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu’na, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’na, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu’na, Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na, Sanayi, Bilişim ve Teknoloji Komisyonu’na üye seçimleri yapıldı.
İŞTE KOMİSYON ÜYELERİ:
Plan ve Bütçe Komisyonu: Gürkan Koyuncu, Cemal Akar, Ozan Otçuoğlu, Bahri Küçükoğlulları, Hüseyin Alp
İmar Komisyonu: Can Mercül, Mehmet Arık, Arif Alkan, Mehmet Palabıyık, Burak Yurga
Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu: Arif Alkan, Taner Çiçek, İsmail Kadıoğlu, Mehmet Güzgülü, Ethem Mutaf
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mustafa Gürler, İsmail Kadıoğlu, Eşref Çağlıyan, Bahri Küçükoğulları, Ethem Mutaf
Sosyal Yardım Yaşlı Engelli Çocuk Kadın Komisyonu:Şule Uygur, Taner Çiçek, Necip Denktaş, Serkan Öngider, Seher Baydar
Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu: Mustafa Gürler, Ramis Şiyak, Mehmet Arık, Hüseyin Alp, Hüseyin Köroğlu
Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Necip Denktaş, Şule Uygur, Ramis Şiyak, Hüseyin Köroğlu, Gültekin Aşçı
İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu: Mustafa Uyumaz, Veli Doğdu, Cemal Akar, Mehmet Güzgülü, Seher Baydar
Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Can Mercül, Eşref Çağlıyan, Veli Doğdu, Mehmet Palabıyık, Burak Yurga
Sanayi, Bilişim ve Teknoloji Komisyonu: Gürkan Koyuncu, Ozan Otçuoğlu, Mustafa Uyumaz, Gültekin Aşçı, Serkan Öngider

Seçimlerin ardından Meclis sona erdi. Mayıs ayı meclis toplantısının ise 2 Mayıs Salı günü saat 18.00’da yapılması kararlaştırıldı.
Editör: TE Bilişim