Yeni yıla girme hazırlıklarının sürdüğü 2021’in son gününde gazetemiz Olay’ın ziyaretçileri AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı’ydı. Başkan Hızlı ile birlikte yönetim kurulu üyesi Ömer İşçi, Saadet Şenoğlu, Ahmet Pekcan ve Cemal Alat da eşlik etti. Ben, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz, Yazı İşleri Müdürü Esra Kale ve Haber Müdürü Burhan Akdemir ile AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı’yı dinledik. Başkentle ilişkileri üst seviyede olan Başkan Salih Hızlı Pandemi ve değişen dünya şartlarında ekonomide bir sıkıntı yaşandığını 2022 yılında alınacak ekonomi tedbirleri ile ülkemizde vatandaşların sıkıntılarının giderileceği inancında olduğunu söylerken “Hiç kimse erken seçim beklemesin. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi seçimler 2023 yılında yapılacak” dedi.

Üç dönem Akhisar Belediye Başkanlığı yapan kente yaptığı hizmetler ve Akhisarspor’a verdiği destekler ile başarılı bir siyasetçi kimliğini Manisa AK Parti İl Başkanlığında Ömer İşçi ile birlikte sessiz sedasız götüren Başkan Salih Hızlı’yı dinlerken ülke ve dünya gündemini iyi takip ve güzel analizler yaptığına tanık oldum. Başkan Salih Hızlı “Pandemi nedeniyle 2021’i sıkıntılı geçirdik. Ama genel anlamda Türkiye’nin makro dengeleri çok iyi. Türkiye görece olarak yükselen bir değere sahip. Elbette yükselirken bazı türbülansların yaşanması doğaldır. 2022 yılı sıcak geçecek. 2023 seçimlerine Manisa olarak en iyi şekilde hazırlanacağız. Milletvekillerimiz ilçeler bazında çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyor. Cumhurbaşkanımız dolara gerekli müdahaleyi ekonomi tedbirleri ile birlikte gerçekleştirince vatandaşımıza da güven geldi. 2022’de fiyat artışlarına da çare bulunacak. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra işçi ve memur emeklilerinin de maaşlarında iyileştirme toplumu memnun edecek seviyede olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Başkan Salih Hızlı’ya emekliler ile ilgili düşüncelerinden dolayı teşekkür ederken “Başkan ekonomik sıkıntıyı görmemezlikten gelemeyiz, hayat pahalı ben bir an önce emekli maaşıma eşimle birlikte yeni zamları bekliyoruz. 2023 seçimleri öncesi bu sorun giderilirse mesele yok. Muhalefetin her türlü çabaları elbette seçimlere etkili olacak ama Süleyman Demirel’in bir zamanlar tencere tava kaynamazsa sözü ön plana çıkar. AK Parti için seçim kolay olmaz” dedim. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı bu görüşüme katılmadığını Türkiye’nin çok değiştiğini söyledi. Her düşünceye saygı duyuyorum. Olay Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz yerel medyanın sıkıntılarını dile getiren değerlendirmeler yaptı. Sıkıntıların büyük derecede olduğunu ifade etti. Doğru. Yerel medya şuanda ülkemizde can çekişiyor. Çare bulmak gerekiyor. 2021’in son gününde AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetiminin ziyaretine teşekkür ediyorum. Yerel medya her zaman önemlidir. Vatandaşın dertlerini dile getirip çare bulunmasında rolü büyüktür. Destek şart.

İYİ PARTİ VE CHP MECLİS ÜYESİ İLE SOHBET

Yeni yıla girmeden Şehzadeler Belediyesinin İYİ Parti Meclis Üyesi Mümin Yılmaz, CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet ile Dergah’ta bir araya geldik. Çapala Mehmet ile her gün Söğütaltı Kahvesinde beraberiz. İYİ Partili Meclis Üyesi Mümin Yılmaz ile ilk defa beraber oluyorum. İYİ Partiye yeni üyeler kazandırma çalışmalarını öğrenmiş oldum. Adalet Parti ve Doğru Yol Partisinde ilkeli siyaset yapan Genel Başkan Meral Akşener’in rozet takarak İYİ Parti Manisa saflarına dahil ettiği Ahmet Çayırlı’yı desteklediğini açık açık bana sohbette söyledi Mümin Yılmaz. İYİ Partide İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ı da yeni yıla girmeden önce eşi ve çocuğu ile Söğütaltı Kahvesinin önünde gördüm. Bana Fikret Taşçı’nın kızı ve oğluna İYİ Parti’nin rozetini takacağını söyledi. “Peki Fikret Taşçı ne olacak” deyince “Bana yeni üyeler lazım” deyince gülüştük. Hasan Eryılmaz rozet takmaya devam edeceğini söylerken İYİ Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Mümin Yılmaz ise Çapala Mehmet ile birlikte yaptığımız sohbette “200 yeni üye kaydı getirdim partiye hala kayıtlarını yapmadı” dedi. İYİ Parti’ye Ahmet Çayırlı gelince Mümin Yılmaz “Ahmet Çayırlı partimize güç katacak ama engelleniyor buna üzülüyorum” dedi.

Dergah’ta yeni yıla girmeden bir araya gelip İYİ Parti’nin içini dışını bana anlatan Mümin Yılmaz “Ben doğruları söylerim” diyor. Hasan Eryılmaz ile görüşmemde seçimlere kadar Manisa İYİ Partinin başkanı benim diyor.

Kadim dostum ilkeli siyasetçi Ahmet Çayırlı ise basına verdiği demeçlerde kişilerle işinin olmadığını Genel Merkezden gelen davet üzerine İYİ Parti saflarına geçtiğini ve partiyi Manisa'da 1. Parti yapmak için elini taşın altına koyup hep birlikte teşkilatlarla beraber  mücadele ettiğinin altını çiziyor. Yani sen ben yok biz varız. Tek hedefimiz Manisa'da İYİ Partiyi 1. Parti yapmak diyor. Siyaset sabır ve tecrübe işi. Herkes kendine göre hesap yapıyor. Şunu net söyleyeyim en önemli hesap vatandaşın hesabı. Sokakta karışılığı olmayanın sandıkta esamesi okunmaz. Bu yüzden herkes ona göre hesabını yapsın. Ahmet Çayırlı çalışmaları ile İYİ Partiye rüzgar kazandırdığı ortada. Bu rüzgarı daha kuvvetlendirmek İYİ Parti teşkilatlarına düşüyor.

İYİ Parti’deki 2022 yılındaki gelişmeler nasıl olacak ben de merak ediyorum.