Türk hakemliğinin duayen isimlerinden FİFA Kokartlı hakem Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Hilmi Ok ile Türk spor basınının spikerlerinden Abidin Aydoğdu’yu kaybetmenin üzüntüsü içinde.

TRT Spor’da geçmişte birlikte görev yaptığım Abidin Aydoğdu’nun anlattığı maçları keyifle izleyenlerdendim. Kendisi bir süredir hastaydı. İstanbul Koşuyolu Hastanesinde tedavi görürken 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Haberini Sayın Bakanım Sümer Oral abimden öğrendim. O da Abidin Aydoğdu’yu severdi. Cenaze törenine katılmış ve konuşma yaparak

 “Renkli bir arkadaşımızdı, çok dosttu. Sporla yatar kalkardı, yalnız sporun dışında da ülke meseleleriyle, siyasetiyle çok yakın ilgilenen dolu bir arkadaşımızdı. Çok dost biriydi, çok beraber günlerimiz geçti” demiş. Allah rahmet eylesin.

Hafta sonu Süper Lig maçlarını izlerken Galatasaray’da futbol oynayın sağ açık mevkiinde rüzgarın oğlu gibi koşan Beylerbeyi’nde antrenörlük yaptıktan sonra 1964 yılında hakemliğe başlayıp 1980 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde görev alan MHK başkanlığı yapan Hilmi Ok’u da 88 yaşında kaybettik. Hilmi Ok, Doğan Babacan, Ertuğrul Dilek hakem camiasının değerleriydi. Ertuğrul Dilek Manisalıydı. Kendini İstanbul’a taşıdı. Ertuğrul Dilek rahmetli olan Hilmi Ok ve Doğan Babacan’dan daha kıdemli hakemdi. Manisa’mızı hakem camiasında yüz akı ile temsil eden Ertuğrul Dilek 1952 yılında, Doğan Babacan 1957 yılında Hilmi Ok 1964 yılında hakem camiasına katılmıştı. Hakemlikte abi durumunda olan Ertuğrul Dilek’in Merkez Hakem Komitesinde Hilmi Ok 9 yıl, Doğan Babacan da bir yıl çalışmışlardı. Ben rahmetli olan Hilmi Ok ile Ertuğrul Dilek ve Necmi Temizel sayesinde tanışmıştım. Babacan bir insandı. Sevilen ve sayılan kimliği ile Erman Toroğlu gibi isimleri, hakemleri futbol camiasına katmıştır.

Merhum Hilmi Ok’un cenazesi İstanbul Marmara İlahiyat Fakültesi Camisinde kılınan cenaze namazına TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Düşmez, Selim Soydan, MHK Başkanı Zekeriya Alp, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF Onursal Başkanı Şener Erzik, hakemlerden Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Hilmi Ok’un yakın dostu Ertuğrul Dilek, Erman Toroğlu, Sabri Çelik, Talat Tokat, Tahsin Kesiciler, Salih Tunç, aile yakınları ve sevenleri katılmış. Necmi Temizel ve Ertuğrul Dilek’i arayarak başsağlığı diledim. Hayat kısa metrajlı bir film gibi çabuk geçiyor. Hakem ve spor camiasının değerli kişileri Hilmi Ok ve Abidin Aydoğdu’ya tekrar Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.