Kış iyiden iyiye etkisi gösteriyor. Sabah akşam yoğun bir sis var. Hava kirliliğinden diyenler var mevsimlik diyenler var. Ama kasvetli bir görüntü ile güne başladığımız kesin. Ben sabah kalktığımda gazeteleri alıyorum. Hala eski kafa düzeni ile ulusal ve yerel gazetelerin hemen hemen hepsini okuyorum. Dijital ortama alışamadım bu yaştan sonrada pek alışamam gibi. Akşamları da programımız yoksa Söğülaltı kahvesine uğruyorum. Kadim dostum Aydın Benlişen’le birlikte ‘Edi ile Büdü’ gibi oturuyoruz. Geçtiğimiz hafta Aydın Benlişen’e dedim ki ‘Pişti ekibi kurulmuş Manisa TSO Başkanı Mehmet yılmaz nerede?’ Akşamları Mehmet Yılmaz, Hikmet Oray Yalçın, Kasap Taner, Sezen Şenay, Kuyumcu Serdar pişti oynuyorlar. Sanırsınız futbol maçı. Bir o kadar da kahvede izleyen oluyor. Bazen Aydın Benlişen’de bu ekibe dahil oluyor. Mehmet Yılmaz olmayınca merak ettik haliyle. Oğlum Gökhan’ı aradım ‘Başkanın nerede?’ dedim. ‘Misafirlerimiz var’ dedi. Anlaşılan Volkswagen’in Manisa’ya yatırım yapma düşüncesi diğer firmaları heyecanlandırmış. Kanada merkezli Magna otomotiv Manisa’da incelemelerde bulunmuş. 2020 yılı Manisa için fırsat yılı olabilir. Birçok firma yatırım yapmak için Volkswagen’in kararını bekliyor. Manisa OSB’yi gören firmalarda hayran kalıyormuş.

Manisa’mıza yapılacak yatırımlar hepimize hayırlı olsun şimdiden. Ertesi gün gazeteme köşe yazımı yazmaya giderken Eski Bakanlarımızdan Rıza Akçalı’nın oğlu Levent Akçalı’yı gördüm. ‘Nereye böyle koşa koşa?’ dedim. ‘Ertuğrul amca Manisa TSO’ya gidiyorum E-Arşiv, E-Fatura Hakkında Bilgilendirme Toplantısı var’ dedi. Levent Akçalı’da bu konuyla ilgili bir firma açmış. Dediğim gibi dijital çağ bana göre değil ama her şey dijitalleşiyor. Artık faturalar bile dijital ortamda mail yolu ile ulaşacakmış. Köşe yazımı yazdım gazetem olaydan çıktım. Söğülaltı kahvesinde Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz’ı gördüm. ‘Maşallah çok yoğunsun’ dedim. ‘Bugünkü etkinliğe niye gelmedin?’ dedi bana. ‘E-arşiv, E- faturadan ne anlarım ben’ dedim. Sonra sohbet etmeye başladık. Güzel bir etkinlik olmuş. Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Muhasebeciler odasının düzenlediği organizasyon katılanlar için baya verimli geçmiş. Herkes kafasında ki sorulara cevap bulmuş. Başkan Yılmaz’a dedim ki ‘Senin bu salonlar olmasa Manisa ne yapacakmış?’ dedim. Artık çoğu etkinlik Manisa TSO’da oluyor. Başkan Yılmaz; ‘Bir kere orası benim babamın malı değil. Manisa’nın. Biz herkese kapılarımızı açıyoruz. Tüm kurumlara da aynı mesafedeyiz. Yeter ki paydaşlarımıza faydalı etkinlikler olsun. Biz ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi. İnşallah Başkan Yılmaz’ın bu düşünceleri diğer kurumalara da örnek olur. Manisa el kadar yer. Birlik olup omuz omuza yürümemiz lazım. Birbirimize omuz atmanın kimseye faydası yok.

NİHAT AKYOL’U TEBRİK EDİYORUM

Başkan Mehmet Yılmaz ile sohbet ederken ‘Nihat abiye hayırlı olsun ziyaretine gittim’ dedi. Nihat Akyol Manisa CBÜ’de rektör danışmanı oldu. Sanayi ve Üniversite arasında köprü vazifesi görecek. Başkan Yılmaz ‘Nihat abi sadece OSB’nin değil bizim de temsilcimiz’ dedi. Nihat Akyol’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı kutluyorum. Doğru adımlar atıyor ve Üniversite ile şehir arasında ki mesafeleri her geçen gün azaltıyor. Nihat Akyol’da tecrübesi ile üniversiteye değer katacak biri. Her iki taraf içinde hayırlı bir birliktelik olmuş.