Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumartesi günü Kültür Merkezi Lale Salonu’nda 10 yılda yaptıklarını ve yeni dönemde yapacağı büyük projelerin tanıtım toplantısına katıldım.

Büyük Başkan Cengiz Ergün’ü VİP salonunda Cumhur İttifakı’nın milletvekili ve belediye başkanları ile sohbet ederken buldum. Gözlemlerim... Cumhur İttifakı Manisa’da kısa sürede kaynaşan Türkiye’ye örnek olacak bir haline gelmiş. MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay Milletvekilleri İsmail Bilen ve Tamer Akkal Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le tatlı tatlı konuşuyorlardı. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi dahil herkesin hal ve hatırını sordum.

Başkan Ergün’ün yine belinde sıkıntı vardı. Toplantı salonuna Başkan Ergün, Milletvekili İsmail Bilen ile birlikte girdik. Tanıtım organizesi dört dörtlüktü. Milletvekilleri konuştu. Baybatur ve Akçay Cumhur İttifakı ile Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacaklarını ifade etti.

Projelerini anlatmak için kürsüye çıktığında Başkan Cengiz Ergün’e büyük tezahürat vardı. Başkan Ergün güler yüzü ve Manisa’ya hizmet etme sevdası ile çıktığı bu yolda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Uzun bir konuşmaydı. 10 yıl içinde yaptıklarını anlattı. 1 Nisan’dan itibaren yapacakları hakkında da projelerini salonu dolduranlara bilgi verdi. Başkan Ergün yeni dönemde heyecan uyandıracak projeleri hayata geçireceğini ifade ederek, “Bu şehre hizmet etme onurunu bizlere bahşeden tüm hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ederim. İnşallah 5 yıl daha sağlıklı ve sıhhat içerisinde bir arada olmayı yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Ben bu satırları yazarken Başkan Ergün Gölmarmara’daydı.

Sigarayı bırakınca Kitapsaray önünden eski garajın yanından Büyükşehir’e kadar yürüyorum. Pazartesi günü esnaflarla beraber oldum. Eski garaja yapılan otopark çalışmalarını izledim. Esnafın havası değişmiş. “Oylar Cengiz Ergün’e” diye bana çok söyleyen oldu.