Bülent Arınç’ın okul ve siyaset arkadaşı Avukat Şerafettin Kabakçıoğlu’nu Pazar günü Hatuniye Camii’nde Bülent Arınç’ın da katıldığı cenaze namazından sonra son yolculuğuna dostları ile uğurladık. Avukatlık meslek yaşamında 45 yıl beraber olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, arkadaşı Şerafettin Kabakçıoğlu’nun tabutunu taşırken gözleri doldu. Arınç “Siyasette meslekte 45 yıl birlikte olduk, okul yıllarımız ayrı” dedi.

Avukat Şerafettin Kabakçıoğlu Cumartesi akşamı saatlerinde Manisa’dan Saruhanlı istikametine doğru özel aracı ile seyir halinde iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Manisa Refah Partisi İl Başkanlığı yapan 2014 yılında Saadet Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. Acı haber hep tez duyulur. Benim de yakından tanıdığım avukat ve siyaset adamı Şerafettin Kabakçıoğlu’nun vefat haberini Pazar günü gazeteme gittiğimde Haber Müdürü Burhan Akdemir’den öğrendim.

Burhan “Bülent Arınç Şerafettin Kabakçıoğlu’nun cenaze törenine katılmak üzere Manisa’ya geliyor” deyince dondum kaldım. Burhan’a “Ne zaman vefat etti?” deyince durumu anlattı. Avukat Zülfikar Gürcan’ı aradım. O da “Kalp krizi geçirmiş” dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ı aradım. Baş sağlığı diledim. Arınç “Ertuğrul Bey yoldayım, geliyorum. Cenazeye katılacak mısın?” deyince “Tabi efendim” dedim. Bülent Arınç da “Görüşürüz” dedi. Dedi ama ses tonundan üzgün olduğu belli oluyordu.

Gazetedeki köşe yazımı tamamladım ve ayrılarak Tapu Müdürlüğünün karışasındaki Söğütaltı kahvesine gittim. Avukat Mustafa Karakaş ve CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet’le çay içtim. Avukat Mustafa Karakaş’a “Nasıl olmuş?” diye sorunca “Şerafettin abi arabası ile Karaağaçlı’ya giderken yolda kullandığı aracın başında kalp krizi geçirip hayatını kaybetmiş” dedi. Hep birlikte Allah rahmet eylesin dedik ve ben eve gidip ikindi namazı vaktini beklemeye başladım. Hatuniye Cami’ne saat 16.40’da vardım. Görevli polis memurlarına “Bülent Arınç geldi mi?” diye sordum. Birazdan geleceğini öğrendim. Ve Arınç’ı beklemeye başladım.

Cami avlusunda bir hareketlilik oldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve İl Başkanı Salih Hızlı ile Bülent Arınç’ı birlikte karşıladık. Tabutunun başında dua ettik. CHP İl Başkanı Semih Balaban da Bülent Arınç’a baş sağlığı diledi. Bu arada Aydın Besen de yanıma geldi. Hatuniye Camisi’nin avlusu vefat eden avukat Şerafettin Kabakçıoğlu’nun eşi ve dostları ile dolup taşmıştı. AK Parti Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Baro Başkanı Ali Arslan, Hayrullah Solmaz da cenaze törenindeydi. Nur içinde yatsın. Ailesine sabırlar dilerim.