Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ilk mecliste gündeme geçmeden yaptığı konuşmada, “Ülkemiz demokrasinin en önemli sorunlarından birini geride bıraktı. Yeniden ve ilk kez seçilen belediye başkanları ve meclis üyeleri ile ilk toplantımızı gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz. Seçimler yapıldı. Bitti. Şimdi hepimiz Manisa’yı daha da ileri götürmek için çalışacağız. Oy veren, vermeyen bütün hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk olarak meclis başkan vekili seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı’nın adayı Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz 60 oyla seçildi. Millet İttifakı’nın adayı CHP Üyesi Ferdi Zeyrek 27 oy aldı. Meclisin ikinci Meclis Başkan Vekili de Akhisar MHP Meclis Üyesi Doğan Ensivri oldu. Encümen üyeliklerine Dilşat Ulaş, Mürsit Gedizli, Selman Keresteci, Şerafettin Keresteci ve Bilgehan Noyan seçildi. Toplantıda 12 komisyonun da seçimleri yapıldı. Meclisin ilk toplantısı Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberliği çerçevesinde güzel geçti.

ŞEHZADELER’İN MECLİSİNE DE KATILDIM

Şehzadeler Belediye Meclisi ilk dönem toplantısını Pazar günü yaptı. Başkan Ömer Faruk Çelik ve yeni meclis üyeleri ile beraber oldum. Başkan Çelik, “31 Mart’ta yerel seçimler yapıldı. Millet sandıkta iradesini ortaya koydu” dedi. Şehzadeler’de meclisin birinci Başkan Vekili Selman Keresteci. İkinci Başkan Vekili Mehmet Güzgülü oldu. Pazar günü meclis öncesi Başkan Ömer Faruk Çelik mevsimin ilk kirazının satış törenine de katıldı. Kilosu 250’den satılmış. Başkan Çelik’e “Meclis öncesi burada kiraz görebilirim diye düşündüm” dedim. Başkan Çelik de “Törene katılan gazetecilere tadımlık kiraz yedirdim” dedi.

Manisa’da şimdi hizmet zamanı. Birlik ve beraberlik içinde Şehzadeler kentimizi Büyükşehir ismine yakışır hale getirmeye devam edelim.

İYİ Kİ DOĞDUN GAZETEMİZİN YIKILMAZ ‘KALE’Sİ

Kutlamalar, pastalar özel günler, gülümsemeler… Bizim Olay Gazetesi ekibinin kutlamaları hiç bitmez. Her gün yeni bir sinerji ile gazetemizi çıkartıyoruz. Aile olmanın avantajı bu olsa gerek. Dün de gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Esra Kale’nin doğum gününü kutladık.  Pastamızı kestik, fotoğraflarımızı çekildik. Özel günler her zaman güzeldir. Nice senelere Esra, sevdiklerinde mutlu yıllara.