MANİSA'nın Akhisar ilçesi Reşatbey mahallesindeki Yırcalı Anaokulu'nda öğrenim gören miniklere 112 Acil Servis ekibi tarafından acil müdahalede yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Akhisar'daki Yırcalı Anaokulu 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencileri, 112 Acil Servis ekibini tanıyarak görev alanlarıyla ilgili bilgi edindi. Akhisar Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı 112 Acil Servis ekibi öğrencilere acil bir durumda yapmaları gerekenleri, nasıl ambulans çağıracaklarını anlattı. Minik öğrenciler, anlatılanları büyük bir dikkatle dinledikten sonra, tam donanımlı ambulansı gezip araçta bulunan tıbbı cihazlarla ilgili sorular sordular.

'Yaşama Yol Ver' projesi kapsamında öğrenci velisi Buket Karaman önderliğinde okula gelen sağlık çalışanları miniklerle eğlenceli diyaloglar kurdu. Yırcalı Anaokulu Müdürü Keziban Keskin, minik öğrencilerin önemli sağlık bilgilerine bir oyun havasında sahip olduklarını söyleyip, bazı çocukların doktor korkusunu yendiğini anlattı. Keskin "Bugün 112 Acil Servis ambulansıyla birlikte okulumuza gelerek çocuklarımıza çok değerli bilgiler veren arkadaşlara teşekkür ederim. Hayatlarında ilk defa ambulansı yakından inceleyen öğrencilerimiz, acil durumda ne yapmaları gerektiğini ve Acil Servis'i aramayı öğrendi. Bugüne kadar ambulanstan korkan bazı çocuklarımız da bu korkularını yendi" dedi.
Editör: TE Bilişim