Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli'ye saldırdığı iddiasıyla önce tutuklanıp sonra serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen, "Kendimden emindim suçlu olmadığım için. Lisanslı hentbol, basketbol oyuncusuyum. Neden bir kadına, 'Bir daha burada spor yapmayacaksın' diye saldırayım" dedi.

Saldırıya ilişkin dün 34 yaşındaki D.K. tutuklandı. Habertürk'ün haberine göre, bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtilen D.K.'nın poliste ve adliyede suçunu itiraf ettiği belirtildi.

'BEN DE SPORCUYUM, NEDEN SALDIRAYIM'
Saldırı iddiasıyla önce tutuklanıp ardından güvenlik kamerası görüntüleriyle olayanında orada olmadığını ispatlayarak serbest kalan Mehmet Tanrıbilen ise yaşadıklarına tepki gösterdi. Tanrıbilen, "Kendimden emindim suçlu olmadığım için. Lisanslı hentbol, basketbol oyuncusuyum. Neden bir kadına, 'Bir daha burada sporyapmayacaksın' diye saldırayım" dedi. Olay anında "eşi ve iki çocuğu ile birlikte evinde olduğunu" söyleyen Tanrıbilen, "Aracımın saldırganın aracına benzemesi nedeniyle şüpheli olarak gözaltına alındım. Olaydan sosyal medyadaki paylaşımlar ve TV'lerdeki yayınlardan haberdar oldum" diye konuştu.
'EĞER BU SEFER OYSA EN YÜKSEK CEZAYI ALSIN'

Ebru Tireli'nin eşi Akın Tireli ise İzmir'de bulunduklarını Turgutlu'dan bir süre uzaklaştıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Televizyon seyretmiyoruz ancak gerçek saldıranın dün tutuklandığını bize de söylediler. İnşallah doğrudur. Tek isteğimiz gerçek olsun. Eğer o kişiyse alabildiği en ağır cezayı alsın diye diliyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Savcı bey de eşimle görüşmek istedi. Ancak bebeğimizin düşük tehlikesi hala devam ediyor. Doktor izin vermediği için savcı bey de anlayış gösterdi, yardımcı oldu. Döndüğümüzde eşim savcı beyle görüşecek."


Editör: TE Bilişim