MANİSA'NIN Salihli Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen geleneksel Ramazan etkinlikleri, İstanbul'da yaşanan üzücü olay nedeniyle buruk başladı. Yüzyıllık Ramazan geleneklerinin yeniden hayat bulduğu etkinliklerde, tasavvuf müziğinden ilahilere, geleneksel gösteri sanatlarından, sohbetlere kadar Ramazan Ayı'nın bütün güzellikleri Salihli ile mahallelerde vatandaşlarla buluşturulacak. Taytan Mahallesinde gerçekleştirilen programda, mahalle sakinlerine tasavvuf müziği, ilahiler, sohbetler, semazen, Hacivat-Karagöz, gölge oyunu ve sihirbaz gösterileri sunuldu.
Hem kültürel etkinlikler hem de sosyal yardımlarla her zaman vatandaşların yanında olan Salihli Belediyesi, Ramazan Ayı'nın kendisine özel geleneklerini ve kültürünü ilçemizde yaşatmaya devam ediyor. Geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında programı izleyen tüm konuklara, Salihli Belediyesi tarafından Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu ücretsiz ikram edilirken çocuklar da palyaçolar eşliğinde keyifli zaman geçiriyor.
Salihli Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Ramazan etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Böylesine kutsal bir ayda birlik ve beraberliği güçlendirmek adına geçen yıl olduğu gibi iftar sofraları ve ramazan etkinlikleri düzenledik. Salihli merkezde Gümüş Çayı mevkiinde ve Poyrazdamları, Mersinli, Taytan, Adala ve Durasıllı mahallerimizde geleneksel Ramazan etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.
Salihli Belediyesi geleneksel Ramazan etkinlikleri 9 Haziran Durasıllı Mahallesi, 11 Haziran Gümüşçayı, 14 Haziran Mersinli Mahallesi, 16 Haziran Adala Mahallesi, 18 Haziran Gümüşçayı, 21 Haziran Poyrazdamları Mahallesi, 23 ve 26 Haziran ile 2 Temmuz'da Gümüşçayı'nda gerçekleştirilecek. Programlar saat 21.30'da başlayacak.

Editör: TE Bilişim