Eğitim-Sen üyesi olan Talat Zurnacı Sağlık Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Ferah Balcı hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla BİMER'e yapılan isimsiz şikayet üzerine Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde dört ay önce dava açıldı. Davanın iddianamesinde Balcı'nın, hakkında 3717 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2'inci maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.
Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, sanık Ferah Balcı ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) avukatı Nedim Değirmenci, katıldı. Balcı, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyip, sosyal medyadaki paylaşımlarının ifade ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde olduğunu belirtip, beraatına istedi. Mahkeme, verilen kısa aranın ardından kararını açıklayıp, Balcı'nın beraatına karar verdi.
Duruşma çıkışında yaptığı açıklamada adaletin yerini bulduğunu belirten Balcı, "Üç, dört aydır sıkıntılı bir süreç yaşıyordum. Ancak, kendime ve örgütlü mücadeleme güveniyordum. Fikrimizi beyan etmeye yine devam edeceğiz. Eğitim- Sen olarak dik duruşumuz yine devam edecek" dedi.
KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da "Mahkemenin kararını da ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği için anlamlı ve olumlu buluyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim