Manisa İl Gençlik Spor Kulübü'nün özel sporcuları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası'nda 10 altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Büyük bir başarıya imza atan özel sporcular, mutluluklarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile paylaştı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası İzmir'de gerçekleşti. Bu yıl rekor katılımla başlayan müsabakalarda özel sporcular, tramplen, yer aleti, tek bar ve denge kategorilerinde yeteneklerini sergiledi. İlk kez şampiyonaya katılan Manisa İl Gençlik Spor Kulübü, 6 sporcuyla yarıştığı müsabakalar sonucunda 10 altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı sporcular, aileleri ve antrenörleri Bertan Karanfil, Elif Altıngül, Göknur Ersuz ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman'ı ziyaret ederek, mutluluklarını paylaştı.
Sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Dr. Savaş Duman, "Bizim buradaki amacımız devletimizin sunmuş olduğu imkanları sizlere sunmak. Bu anlamda da Gençlik ve Spor Bakanlığımız özel çocuklarımız için çok güzel çalışmalar yapıyor. Gençlerimize çocuklarımıza tesislerin her daim açılması çok güzel bir şey. Biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman özel çocuklarımızın ve gençlerimizi hizmetindeyiz. Yüzme ve cimnastik çalışmalarının sayesinde de bu çocuklarımızda iyileşmeler de gözlendi. Çocuklarımızın raporlarına da yansıdı. Böylece çocukların psikolojisi ve sosyolojik anlamda o sosyalleşme süreçleri de çok önemli. Kendilerini rahat hissetmeleri o rahatlığı da aynı zaman da ailelerine de yansımış oluyor. Bu anlamda yapılan aslında bir tane iş gibi gözükse de bunun sonuçları bir hayli fazla oluyor. Bu tür çalışmaların özel çocuklarımız için çok önemli olduğu ortaya koyulmuştur" diye konuştu.
Çocuklarının gelişiminde sporun çok faydalı olduğunu ifade eden velileri ise kendilerine sunulan hizmetlerden dolayı Dr. Savaş Duman'a teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim